Didėja parlamento vaidmuo sprendžiant gynybos klausimus

Didėja parlamento vaidmuo sprendžiant gynybos klausimus. Tokią išvadą priėjo Tarpparlamentinės bendros užsienio ir saugumo politikos bei bendros saugumo ir gynybos politikos konferencijos dalyviai, Seime posėdžiavę tris dienas.

Didėja parlamento vaidmuo sprendžiant gynybos klausimus. Tokią išvadą priėjo Tarpparlamentinės bendros užsienio ir saugumo politikos bei bendros saugumo ir gynybos politikos konferencijos dalyviai.<br>D.Labučio nuotr.
Didėja parlamento vaidmuo sprendžiant gynybos klausimus. Tokią išvadą priėjo Tarpparlamentinės bendros užsienio ir saugumo politikos bei bendros saugumo ir gynybos politikos konferencijos dalyviai.<br>D.Labučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2013, 5:22 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:48 PM

Apibendrindamas vienos iš svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai renginių - Tarpparlamentinę bendros užsienio ir saugumo politikos bei bendros saugumo ir gynybos politikos konferenciją - Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Benediktas Juodka sakė, kad, nors iš anksto buvo neplanuota, didelis dėmesys konferencijoje skirtas įvykiams Sirijoje - išreikštas didelis susirūpinimas dėl besitęsiančių konfliktų šioje šalyje, pasmerktas cheminio ginklo panaudojimas, pareikalavęs tūkstančių civilių aukų.

Konferencija paragino nuolatines Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos nares - Rusiją ir Kiniją - prisiimti atsakomybę ir neblokuoti Saugumo Tarybos sprendimų bei paremti bendrą poziciją dėl Sirijos konflikto.

Konferencijos dalyviai nutarė, kad Vilniuje lapkričio pabaigoje vyksiantis ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimas turi atverti duris glaudesnei politinei ir ekonominei integracijai su tomis šalimis, kurios nori artėti prie ES. Konferencijos dalyviai pabrėžė, kad svarbu užtikrinti ES užsienio ir energetikos politikos darną, mažinant energetinę nepriklausomybę nuo trečiųjų šalių, pristatydamas konferencijos išvadas sakė B.Juodka.

„Siūloma, kad konferencijoje gimusios idėjos būtų svarstomos aukščiausiu vadovų lygiu ir kad saugumo ir gynybos klausimai taptų reguliariai svarstomi vadovų lygiu“, - per spaudos konferenciją sakė B.Juodka.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas atkreipė dėmesį į didėjantį parlamento vaidmenį sprendžiant gynybos klausimus.

„Jeigu anksčiau, kur įvesti ir kada įvesti kariuomenę, paprastai spręsdavo valstybių vadovai, dabar, matome, jie kreipiasi į parlamentus, nori atsiklausti piliečių nuomonės, kuriems atstovauja parlamentai. Manyčiau, kad tai yra gera praktika“, - kalbėjo politikas.

Pagrindinės konferencijos diskusijų temos - demokratijos skatinimas Europoje ir pasirengimas gruodžio mėnesio Europos Vadovų Tarybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.