Gruzija džiaugiasi istorine diena Vilniuje

Gruzijos prezidentas penktadienį

„Tai istorinė diena Gruzijai, istorinė diena Europai“, - Vilniuje sakė G.Margvelašvilis<br>R.Dačkaus nuotr.
„Tai istorinė diena Gruzijai, istorinė diena Europai“, - Vilniuje sakė G.Margvelašvilis<br>R.Dačkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 29, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:01 AM

„Tai istorinė diena Gruzijai, istorinė diena Europai“, - žurnalistams Vilniuje sakė Giorgis Margvelašvilis, pasibaigus ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimui.

Asociacijos ir laisvos prekybos sutarties parafavimą prezidentas pavadino labai svarbiu etapu Gruzijos užsienio politikoje, ir sakė, kad Tbilisis sieks sutartį pasirašyti kaip įmanoma greičiau.

ES ir Gruzijos pareigūnai teigia, kad susitarimas gali būti pasirašytas iki kitų metų rudens. Kai kurie analitikai perspėja, kad Gruzija ir Moldova artėjant šiai datai gali sulaukti Rusijos spaudimo, juoba, kad Maskvai jau pavyko įtikinti Ukrainą bent kol kas atsisakyti sutarties.

Paklaustas, ar Gruzijoje yra nerimo, jog Rusija padidins spaudimą ruošiantis sutarties pasirašymui, prezidentas atsakė, jog yra atsargus, tačiau bando įtikinti Rusiją, kad eurointegracija bus naudinga, o ne žalinga Maskvai.

„Esame atsargūs. Bandome perduoti žinią visoms sostinėms, kad turtinga, demokratinė Gruzija išeis į naudą visiems Gruzijos kaimynams, įskaitant Rusijos Federaciją“, - sakė jis.

Šį mėnesį pareigas pradėjęs eiti Gruzijos prezidentas taip pat patikino, kad naujoji valdžia politiniais pagrindais nepersekios buvusių vadovų.

„Sutinku, kad politinė vendeta, bet kokia vendeta yra blogai, ir patvirtinu mūsų pasiryžimą veikti pagal įstatymus, nesiimti politinio persekiojimo“, - sakė jis.

G.Margvelašvilis patikino, kad jokie įtarimai nėra pareikšti jo pirmtakui Michailui Saakašviliui, kuris, kai kurių pareigūnų teigimu, negrįžta į Gruziją bijodamas, kad sulauks kaltinimų.

„Kiek esu informuotas, M.Saakašvilio atveju nėra jokių kaltinimų. Taigi jis yra laisvos šalies ir laisvo pasaulio laisvas pilietis. Jis gali būti kur nori. Šiuo klausimu daugiau komentarų neturiu“, - sakė Gruzijos prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.