Nauja Latvijos vyriausybė - tik kitąmet

Nauja vyriausybė Latvijoje

Latvijos Vyriausybė subyrėjo po tragedijos Rygoje.<br>AP nuotr.
Latvijos Vyriausybė subyrėjo po tragedijos Rygoje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 5, 2013, 1:04 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 11:26 PM

Duodamas interviu visuomeninės televizijos LTV laidai „Ryto panorama“, Dz.Zakis sakė, kad koalicija ateinantį savaitgalį veikiausiai tarsis dėl tolesnių žingsnių.

„Aišku, kad turime kalbėti apie platesnę koalicija nei buvusi, ir aišku, kad visos susijusios partijos turi rasti tinkamą pusiausvyrą. Pirmiausiai turime kartu spręsti premjero kandidatūros klausimą“, – aiškino jis.

Pasak Dz.Zakio, „Vienybė“ norėtų „išlaikyti tęstinumą“, vykstant deryboms dėl naujos vyriausybės sudėties.

„Per kelerius pastaruosius metus atlikome daug sunkaus darbo ir esame didžiausia parlamente atstovaujama dešiniojo sparno partija. Esame pasiruošę tęsti darbą“, – pažymėjo frakcijos pirmininkas.

Dz.Zakis taip pat sakė tikintis, kad koalicijos partneriai galis susitarti dėl vieno kandidato į premjero postą.

„Esu tikras, kad sugebėsime tai padaryti. Kai tik bus pasiektas šis susitarimas, paskelbsime apie jį visuomenei“, – žadėjo Dz.Zakis.

Įstatymų leidėjas pridūrė nemanantis, kad nauja vyriausybė gali būti suformuota iki šių metų pabaigos.

„Man asmeniškai atrodo, jog ankstesnės prognozės, jog šiais metais nesugebėsime (suformuoti vyriausybės), atrodo gana realistinės“, – sakė Dz.Zakis, pridūręs, jog jeigu prezidentas būtų patvirtinęs vieną iš trijų „Vienybės“ siūlomų kandidatų, jis jau galėtų komentuoti detales apie naujos vyriausybės sudėtį. Tačiau šalies vadovas Andris Bėrzinis kol kas nepriėmė jokių partijų pasiūlytų kandidatų į premjero postą – išsamios derybos prasidės tik ateinančią savaitę.

„Manau, sunku tikėtis naujos vyriausybės šiais metas“, – apibendrino Dz.Zakis.

Trečiadienį A.Bėrzinis baigė konsultacijas su partijomis, surengtas, kai atsistatydino premjeras Valdis Dombrovskis, prisiėmęs politinę atsakomybę dėl 54 žmonių gyvybes nusinešusios prekybos centro griūties Rygos rajone Zuolitūdėje.

„Vienybė“, kuriai priklauso V.Dombrovskis, vadovauti vyriausybei siūlo gynybos ministrui Arčiui Pabrikui, europarlamentarui Krišjaniui Kariniui ir atsistatydinusio premjero patarėjui Intui Dalderiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.