Kembridžo universiteto studentai nenori mokytis su princu Williamu

Britų princas Williamas prestižiniame Kembridžo universitete 10 savaičių mokysis žemės ūkio vadybos. Kursas buvo specialiai sudarytas 31 metų sosto įpėdiniui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-01-04 19:39, atnaujinta 2018-02-17 22:58

Tačiau tai nudžiugino ne visus universiteto studentus. Netrūksta pasipiktinusiųjų, kad Kembridžo kunigaikštis į universitetą įstojo neatitikdamas reikalavimų, kuriuos turi atitikti norintieji čia studijuoti, rašo „Daily Mail“.

Dabartiniai ir buvę Kembridžo universiteto studentai atkreipia dėmesį į „vidutiniškus“ princo Williamo mokymosi rezultatus legendiniame Etono koledže.

Praėjusią vasarą prancūzų ir vokiečių kalbų bakalauro studijas baigusi Melissa Berrill leidiniui „The Guardian“ teigė, kad sosto įpėdinio mokslai tik apsunkins universiteto pastangas atsikratyti snobiško įvaizdžio ir pritraukti studentus ne iš tokių privilegijuotų šeimų.

„Princo Williamo priėmimas – įžeidimas kiekvienam studentui, nesvarbu, kokios kilmės, kuris įstojo į Kembridžą gavęs reikiamus rezultatus A lygio egzaminuose (vidurinėje mokykloje) arba studijuodamas universitete.

Tai įžeidimas kiekvienam šalies gyventojui, kuriam reikia įgyti įgūdžių ir mokytis, ir kuriam asmeniškai nebuvo sudarytas universiteto kursas“, - britų leidinyje rašė M.Berrill.

Tačiau yra ir tokių studentų, kurie džiaugiasi, kad kartu su jais mokysis Jungtinės Karalystės sosto įpėdinis. Studijuoti filosofijos bakalaurą Kembridžo universitete pradėjusi Charlotte Ivers sako, kad kunigaikščio mokslai universitetui bus puiki reklama.

„Ar Oksforde mokėsi būsimi du mūsų tautos monarchai? Ne, po velnių“, - džiaugėsi mergina.

Princas Williamas, kuris Škotijos Šv.Andriejaus universitete yra baigęs geografijos studijas, mokydamasis žemės ūkio vadybos dvi-tris dienas per savaitę praleis Kembridžo universitete. Jokios kvalifikacijos kovo viduryje baigęs šį kursą, kunigaikštis negaus.

Anot Kensingtono rūmų, kuriuose princas Williamas gyvena su žmona ir sūnumi, atstovo, sosto įpėdinis, kaip ir jo tėvas princas Charlesas, labai mėgsta kaimo vietoves ir jose gyvenančius žmones.

Princas Charlesas Kembridžo universitete 1970-aisiais baigė archeologijos ir antropologijos studijas.

Parengė Jurgita Žilinskaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.