Komiko pasirodymai užkliuvo net Prancūzijos prezidentui

Prancūzijos prezidentas

Dieudonne'as kelis kartus jau mokėjo baudas už šmeižtą, įžeidinėjimus, neapykantos kurstymą ir diskriminaciją.<br>AP nuotr.
Dieudonne'as kelis kartus jau mokėjo baudas už šmeižtą, įžeidinėjimus, neapykantos kurstymą ir diskriminaciją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 7, 2014, 6:39 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:26 PM

F.Hollande'as ragino vietos pareigūnus „nelanksčiai“ taikyti Vidaus reikalų ministerijos išleistas instrukcijas, leidžiančias miestų merams arba policijos prefektams uždrausti Dieudonne'o pasirodymus, argumentuojant būtinybe palaikyti viešąją tvarką.

„Vyriausybė... paskelbė instrukcijas, siekdama užtikrinti, kad niekas negalėtų rengti pasirodymų provokacijų ir antisemitinių teorijų skleidimo tikslais“, – sakė F.Hollande'as naujametiniame kreipimęsi į valstybės tarnautojus.

Neminėdamas Dieudonne'o vardo socialistų lyderis pabrėžė, kad vietos pareigūnai turi būti „budrūs ir nelankstūs“, reaguodami į, jo žodžiais, „gėdingas provokacijas“.

Kai kurie miestai jau ėmėsi tokių priemonių prieš Dieudonne'o gastroles, kurios prasidės ketvirtadienį, tačiau pareigūnų veiksmai gali būti apskųsti teismui dėl žodžio laisvės varžymo.

Paryžiaus prokurorai pradėjo tyrimą, ar 47-erių komikas neprisidėjo prie rasinės neapykantos kurstymo per gruodžio 19 dienos pasirodymą Paryžiaus teatre, kuriame jis pašiepė žydą žurnalistą Patricką Coheną.

„Kai girdžiu Patricką Coheną kalbant, sau sakau, žinai, dujų kameros... Gėda“, – sakė Dieudonne'as.

Šis komikas ir anksčiau yra sukėlęs pasipiktinimą savo pasirodymais.

Komikas, kurio pilnas vardas yra Dieudonne M'Bala M'Bala, kelis kartus jau mokėjo baudas už šmeižtą, įžeidinėjimus, neapykantos kurstymą ir diskriminaciją.

Holokausto minėjimą jis yra pavadinęs „memorialine pornografija“, be to komikas bičiuliaujasi su dešiniųjų radikalų lyderiais, tokiais kaip Jeanas-Marie Le Penas.

Dieudonne'as viešai smerkia, jo žodžiais, „sionistų dominavimą“ Vakarų visuomenėse ir perdėtą Holokausto siaubų išryškinimą, užmirštant tokius dalykus kaip vergovė arba rasizmas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.