Latvijos premjerė pasiūlė ministrų kabineto sudėtį

Latvijoje paskirtoji premjerė Laimduota

Naujoji Latvijos premjerė L.Straujuma.<br>EPA-ELTA nuotr.
Naujoji Latvijos premjerė L.Straujuma.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 8, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:41 PM

L.Straujuma pasiūlė centro dešiniajai Vienybės partijai kontroliuoti Gynybos, Finansų bei Švietimo ir mokslo ministerijas, taip pat pasidalyti su nepriklausomais įstatymų leidėjais vadovavimą susisiekimo ministerijai.

Centristinė Reformų partija gali tikėtis ekonomikos, vidaus reikalų ir sveikatos apsaugos ministrų portfelių.

Konservatyvusis Nacionalinis aljansas gali vadovauti Kultūros, Teisingumo bei Aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministerijoms.

Socialinių reikalų, žemės ūkio ir užsienio reikalų ministrų postai siūlomi Žaliųjų ir valstiečių sąjungai (ZZS), kuri iki šiol buvo Seimo opozicijoje.

Dvejiems metams gali būti paskirtas ypatingasis ministras Europos reikalams, susijusiems su Latvijos pirmininkavimu Europos Sąjungai. Jo portfelis gali atitekti Reformų partijai.

„Šiandien aš pateiksiu savo pasiūlymą ir iš karto pasakysiu, kad šis pasiūlymas pateikiamas svarstymui. Todėl aš paprašiau politinių partijų įvertinti tokį pasiūlymą ir rytoj, kai partijos jį įvertins, vėl susirinkti. Yra galimybė daryti įvairius pakeitimus“, – L.Straujuma sakė žurnalistams.

Paskirtoji premjerė pareiškė, kad partijos taip pat mano, kad vadinamųjų išteklius vartojančių ministerijų vadovų kandidatūros gali keistis.

Vienintelis ministras, dėl kurio jau susitarė partijos, – tai Nacionalinio aljanso siūloma kultūros ministrė Dacė Melbardė.

„Kol kas pavardės, beveik nė viena iš jų, nebuvo aptarinėjamos, išskyrus tai, kad Kultūros ministerija atiteks Nacionaliniam aljansui ir kultūros ministrė išsaugos savo postą. Tam neprieštarauja nė viena partija“, – sakė L.Straujuma.

Ji prisipažino, kad sunku buvo priimti sprendimą URM patikėti Žaliųjų ir valstiečių sąjungai.

„Man asmeniškai buvo labai sunku priimti tokį sprendimą... Pasiūliusi URM ZZS norėčiau pasakyti, kad neneigiu to didžiulio Edgaro Rinkevičiaus nuveikto darbo. Jį vertinu kaip labai profesionalų, gerą ir populiarų ministrą, tačiau politinė logika šiuo metu yra tokia“, – sakė paskirtoji premjerė.

Žiniasklaida praneša, kad naujoje vyriausybėje gali likti šeši iš 12 dabartinių ministrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.