Lenkijos politologas giria Lietuvos pirmininkavimą

Lenkijos tarptautinių santykių

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-01-11 17:15, atnaujinta 2018-02-17 16:30

Trakuose vykusiame užsienio politikos strategų susitikime dalyvavęs Lenkijos politikos ekspertas teigė, kad Lietuva praėjusį pusmetį sėkmingai vadovavo ES Tarybai - jo teigimu, Lietuvos pirmininkavimas Europoje vertinamas kaip vienas iš geriausių pastaruoju metu.

„Lenkijos ir Lietuvos interesai sutapo dėl Rytų partnerystės viršūnių susitikimo, tai mums reikėjo bendradarbiauti. Šis faktorius padėjo santykiams“, - BNS sakė Lenkijos politologas.

Anot M.Zabarowskio, pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui „motyvacija gali šiek tiek skirtis“, tačiau jis pabrėžė tikintis, kad bendri interesai užgoš nesutarimus, kurių daugiausia vertinant tautinių mažumų padėtį.

„Akivaizdu, kad Lenkija ir Lietuva laikosi labai panašaus požiūrio į kaimynystę, Rusiją, energetiką, transatlantinius santykius, NATO, ES. Yra daugybė priežasčių glaudesniam bendradarbiavimui, ir tikiuosi, kad jis toks taps artimiausiais metais“, - kalbėjo M.Zabarowskis.

Pasak jo, pažanga Rytų partnerystės programoje buvo svarbiausias Lietuvos pasiekimas, bet neliko nepastebėta, jog Lietuva aktyviai kalbėjo ES vardu ir apie situaciją kituose pasaulio regionuose, įskaitant Artimuosius Rytus.

„Visoje ES yra sutarimas, kad tai buvo vienas iš sėkmingiausių pirmininkavimų po Lisabonos sutarties“, kuri įsigaliojo 2009 metais ir pakeitė pirmininkaujančios šalies vaidmenį, BNS saskė M.Zabarowskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.