ES pritarė karinių pajėgų siuntimui į Centrinės Afrikos Respubliką

Europos Sąjungos (ES)

Europos Sąjunga nori, kad smurtas CAR liautųsi.<br>AP nuotr.
Europos Sąjunga nori, kad smurtas CAR liautųsi.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, AP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 3:15 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 8:01 AM

Kaip nurodė ES diplomatiniai šaltiniai, prie 1600 prancūzų karių ir afrikiečių pajėgų, kurias sudaro maždaug 4 tūkst. narių, prisidės apie 500 karių misija.

Vienas Europos diplomatas, pageidavęs likti anonimu, anksčiau dieną sakė, kad ES karinė „operacija turėtų būti sutelkta daugiausia Bangyje (sostinėje) ir oro uoste, daug dėmesio skiriant humanitarinės misijos paramai, o jos trukmė turėtų būti iki šešių mėnesių“.

Savo ruožtu Prancūzijos pareigūnai buvo nurodę, kad Lenkija ketina pasiūlyti savo transportinį lėktuvą ir jo eksploatacijai reikalingą personalą.

Tarptautinės donorės taip pat skirs 500 mln. JAV dolerių pagalbą Centrinės Afrikos Respublikai, norėdamos padėti šaliai atsigauti po daug mėnesių nesiliaujančio smurto tarp skirtingų konfesijų, pirmadienį pranešė vienas Europos Sąjungos pareigūnas.

Šalys donorės „mobilizuoja savo pastangas, kad baigtųsi ši krizė..., kuri taip ilgai buvo ignoruojama“, – sakė ES tarptautinės pagalbos komisarė Kristalina Georgijeva po ES ir Jungtinių Tautų organizuoto susitikimo Briuselyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.