Latvijoje suformuota naujoji vyriausybė

Latvijoje suformuota naujoji

Į Latviją grįžta ramybė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Į Latviją grįžta ramybė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 20, 2014, 8:16 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 7:43 AM

Ji pabrėžė, kad kandidatai į ministrus pasirengę imtis darbo Ministrų kabinete ir dirbti iki rudenį vyksiančių parlamento rinkimų.

„Dabar naujoji vyriausybė kupina ryžto dirbti, ir manau, kad mes visi kartu atlaikysim tą spaudimą, kuris gali būti devynis mėnesius, iki dvejų rinkimų. Tai labai svarbu. Esu labai patenkinta, kad visos partijos koalicijoje ir nepriklausomi deputatai įsipareigojo nekeisti biudžeto, kas yra labai svarbu būtent dėl to, kad nebūtų jokių populistinių sprendimų“, – kalbėjo L.Straujuma.

Ji dar nurodė, kad jokia partijai nepriklausantis susisiekimo ministras Andrijis Matysas stos į partiją „Vienybė“.

Dešiniojo centro partijos, sudarančios naująją Latvijos vyriausybę, toliau rengs vyriausybės deklaraciją ir koalicijos sutartį.

Tarp šių partijų esama nesutampančių nuomonių dėl kalbos dėstymo tautinių mažumų mokyklose, savivaldos deputatų, sveikatos sistemos finansavimo ir ir Konstitucijos preambulės projekto.

„Manau, kad rasiu kompromisą. Aišku, kad partijos nori jungtis ir sudaryti vyriausybę,kad baigtųsi tas neapibrėžtumas, kuris dabar yra šalyje“, – pabrėžė L.Straujuma.

Paskirtoji premjerė pasiūlė dabartiniam finansų ministrui Andriui Vilkui iš „Vienybės“ toliau eiti šias pareigas naujoje vyriausybėje.

Seimo Švietimo, kultūros ir mokslo komiteto atstovė Ina Druvietė iš „Vienybės“ bus švietimo ir mokslo ministre. Ji šiame poste jau dirbo 2004-2006 metais.

Savo postus išsaugos ir dabartinė sveikatos apsaugos ministrė Ingryda Circenė bei transporto ministras A.Matysas.

ŽVS į gerovės ministrus pasiūlė Uldį Augulį, kuris anksčiau jau dirbo šiame poste, taip pat vadovavo transporto ministerijai.

ŽVS atstovas Janis Dūklavas taps žemės ūkio ministru; šias pareigas jis ėjo 2009-2011 metais.

ŽVS siūlytas į gynybos ministro postą Raimundas Vėjuonis yra jos valdybos narys ir, Latvijos žaliųjų partijos vienas iš pirmininkų, anksčiau keliose vyriausybėse dirbęs aplinkos apsaugos ministru.

Savo postą naujoje vyriausybėje išsaugos ir kultūros ministrė Dacė Melbardė.

Nacionalinio aljanso (NA) frakcijos Seime vadovui Einarui Cilinskiui pasiūlyta užimti aplinkos apsaugos ir regioninės plėtros ministro postą.

Teisingumo ministro poste bus NA frakcijos Rygos miesto taryboje pirmininkė Baiba Bruoka.

Reformų partijos atstovas Richardas Kozlovskis gali išsaugos vidaus reikalų ministro portfelį, o Edgaras Rinkevičius – liks vadovauti užsienio reikalų ministerijai.

Dabartinis švietimo ir mokslo ministras Viačeslavas Dombrovskis bus ekonomikos ministru.

Latvijoje suformuota nauja vyriausybė, nes Valdžio Dombrovskio kabinetas atsistatydino po šalį sukrėtusios nelaimės Rygos vakariniame Zuolitūdės rajone, kur pernai lapkričio 27 dieną įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogui žuvo 54 žmonės, dar dešimtys buvo sužeisti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.