Izraelio premjeras ragina Europą laikytis „teisingumo“ Artimųjų Rytų atžvilgiu

Izraelio ministras

B.Netanyahu pareiškimas nuskambėjo po diplomatinio konflikto.<br>AP nuotr.
B.Netanyahu pareiškimas nuskambėjo po diplomatinio konflikto.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 23, 2014, 7:49 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 4:25 AM

Kalbėdamas Pasaulio ekonomikos forume Davose B.Netanyahu pareiškė, kad Europa galėtų daryti teigiamą įtaką įvykiams Artimuosiuose Rytuose, tačiau taip pat perspėjo, kad galėtų padaryti ir „neigiamą poveikį“.

„Jeigu Europa yra matoma esanti vienašališka, ir jeigu Europa yra matoma neteisingai daranti spaudimą Izraeliui, tai apsunkina palestiniečių poziciją ir tuo pačiu apsunkina Izraelio poziciją, nes žmonės taip reaguoja į tokio pobūdžio perdėtą spaudimą“, – sakė B.Netanyahu Davoso delegatams.

„Manau, kad jeigu Europa išlaikys savo teisingumą ir savo pusiausvyrą, manau, kad ji galėtų daug kuo prisidėti“, – pridūrė jis.

Šis B.Netanyahu pareiškimas nuskambėjo po diplomatinio konflikto, kuris kilo keturioms ES valstybėms pareiškus oficialų protestą dėl Tel Avivo siekio išplėsti žydų gyvenvietes Vakarų Krante.

Izraelio užsienio reikalų ministras Avigdoras Liebermanas penktadienį iškvietė JK (Jungtinės Karalystės), Prancūzijos, Italijos ir Ispanijos ambasadorius dėl propalestinietiško „šališkumo“, kenkiančio taikos galimybėms.

B.Netanyahu priminė, kad penktadienį susitiks su JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry, kalbėsis su juo apie taikos Artimuosiuose Rytuose procesą ir pakartojo, kad jis nori taikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.