Lenkijos politikui atsirūgo prostitutės kerštas

Lenkijos Seimo nariai, neoficialiai komentuodami skandalingą istoriją, į kurią įsipainiojo 37 metų kolega Piotras Szeliga, kikena ir ragina jį prisiminti liaudišką posakį – taupus moka du kartus.

Daugiau nuotraukų (1)

Eldoradas Butrimas

2014-01-28 08:10, atnaujinta 2018-02-17 00:49

Pačiam P.Szeligai – labai religingam, vedusiam dviejų vaikų tėvui – šiuo metu galvoje tikrai ne juokai, rašo „Lietuvos rytas"

Mat seimūnui reikia įtikinti prokurorus ir visuomenę, kad 26 metų prostitutė iš Liublino Magdalena I. neteisėtai apkaltino jį nesumokėjus 200 zlotų už paslaugas – seksą.

Įdomu tai, kad tiek P.Szeliga, tiek prostitutė yra labai religingi. Teisę katalikiškajame universitete baigusi Magdalena I. teigia uoliai lankanti pamaldas bažnyčioje, o seniausio pasaulyje amato griebėsi iš nevilties, nes niekaip nerado darbo.

O vokiečių kalbos ir tikybos mokytoju dirbęs P.Szeliga išgarsėjo kaip pats uoliausias radijo „Radio Maryja“ laidų propaguotojas ir bažnytinių procesijų Liubline dalyvis.

Spėjama, kad būtent viešai vis rodomas religingumas P.Szeligai padėjo prieš trejus metus patekti į Seimą, nes tiek minėtas radijas, tiek kunigai ragino tikinčiuosius balsuoti už jį.

Taupuoliui parengė spąstus

Nuomojamame bute privačiai pagal skelbimus klientus priimanti Magdalena I. teigia, kad seimūnas prieš metus su ja permiegojo, tačiau išėjo taip ir nesusimokėjęs.

Patirtą skriaudą mergina nusprendė atitaisyti po metų, kai televizijos reportaže iš Seimo pamatė ir atpažino P.Szeligą – ją apgavusį klientą. Mergina dėl keršto esą nusprendė pasitarti su vienmečiu bičiuliu – vienos apsaugos firmos darbuotoju.

Pastarasis pasikvietė dar vieną kolegą ir trijulė nusprendė paspęsti Seimo nariui spąstus. Internete suradusi P.Szeligos telefono numerį, Magdalena I. jam žinute pranešė, kad atpažino jį televizijoje ir pageidauja susitikti.

Dar tą pačią dieną P.Szeliga atskubėjo į Liubliną, kur išgalvota pavarde užsisakė nuošalaus viešbučio kambarį ir susitiko su Magdalena I. Ji pokalbį įrašė į magnetofoną, o automobilyje pasislėpę du jos bičiuliai nufilmavo prostitutę kartu su seimūnu.

Seimūno versija – kitokia

Prostitutės pagalbininkai nieko nelaukdami dar tą patį vakarą paskambino P.Szeligai ir pareikalavo susimokėti 3 tūkstančius zlotų, antraip įrašai bus paviešinti.

Seimūnas iš pradžių sutiko susimokėti, tačiau artimiausias bankomatas neveikė, tad jis negalėjo išsigryninti pinigų. O važiuodamas ieškoti kito bankomato P.Szeliga apsigalvojo ir apie tariamą šantažą pranešė policijai.

Esą su prostitute jo niekas nesieja – vyras neva tapo pasipelnyti norinčių sukčių auka. Šią versiją gina ir trečio vaiko besilaukianti Seimo nario žmona.

Vis dėlto opozicinė partija „Solidari Lenkija“ jau suspendavo P.Szeligos narystę iki teismo nuosprendžio.

Sumokėjo pusę milijono

Apžvalgininkai spėja, jog greičiausiai P.Szeliga prisiminė panašią istoriją, prieš 5 metus nutikusią senatoriui Krzysztofui Piesiewicziui, ir nusprendė į policiją kreiptis iš karto.

Garsus kino scenaristas K.Piesiewiczius dviem jį šantažavusioms prostitutėms ir jų bendrui per kelis kartus sumokėjo net 550 tūkst. zlotų ir į policiją kreipėsi tik tada, kai nebeturėjo pinigų.

Prostitutės žinojo, kad jas į namus pasikvietęs klientas yra senatorius, tad nusprendė pasipelnyti iš slapta padarytų įrašų ir antrą kartą pas jį atvyko jau su nedidele vaizdo kamera.

Šantažuojamas K.Piesiewiczius ilgai nesiryžo kreiptis į policiją, nes įrašuose buvo įamžintas persirengęs moteriškais drabužiais ir uostantis kokainą.

Teisme K.Piesiewiczius neigė vartojęs narkotikus, tačiau netrukus pasitraukė iš aktyvios politinės veiklos.

Visi trys senatorių šantažavę asmenys buvo nuteisti kalėti po pusantrų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.