Italijos vyriausybėje - vėl krizė

Italijos demokratų partija (PD)

Po praėjusių metų rinkimų susidariusios aklavietės sudarytos koalicijos vadovas E.Letta kovoja už savo ateitį.<br>„Reuters"
Po praėjusių metų rinkimų susidariusios aklavietės sudarytos koalicijos vadovas E.Letta kovoja už savo ateitį.<br>„Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2014, 12:44 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:17 AM

Po praėjusių metų rinkimų susidariusios aklavietės sudarytos koalicijos vadovas E.Letta kovoja už savo ateitį, M.Renzi griežčiau kritikuojant vyriausybę dėl ekonomikos reformų įgyvendinimo vilkinimo.

Centro kairės partijos diskusijos yra laikomos E.Lettos ir Florencijos mero 39-erių M.Renzi kortų atvertimu.

PD 140 valdybos komiteto narių susitikime, kuris prasidės 15.00 val. vietos laiku, bus sprendžiama, ar E.Letta išsaugojo savo partijos paramą, ar jis bus priverstas atsistatydinti praėjus mažiau nei metams po atėjimo į valdžią.

Trečiadienį M.Renzi ir E.Letta dalyvavo, jų teigimu, „atvirame“ susitikime Romoje.

PD susitikimas iš pradžių buvo numatytas kitą savaitę, tačiau vėliau buvo nuspręsta jį atkelti į ketvirtadienį. Anot italų žiniasklaidos, tai gali būti lemiamos valandos vyriausybės ateičiai.

Ketvirtadienį Naujosios centro dešinės partijos lyderis Angelino Alfano teigė, kad E.Letta gali pasikliauti „lojaliu, teisingu ir produktyviu aljansu“ tol, kol išlaikys PD paramą. Tačiau jis neatskleidė, ar ir toliau parems vyriausybę, jeigu E.Letta bus priverstas atsistatydinti.

Įtampa vyriausybėje pradėjo kilti nuo tada, kai M.Renzi gruodį dauguma balsų laimėjo PD lyderio rinkimus. Tačiau spaudimas E.Lettai pasitraukti iš vyriausybės vadovo posto netikėtai suintensyvėjo tik šią savaitę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.