Penkiolika protestuotojų Ukrainoje tebelaikomi už grotų

15 protestuotojų, kurie, kaip įtariama, susiję su smurtiniais susirėmimais su Ukrainos milicija, vis dar yra laikomi nelaisvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 14, 2014, 9:21 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:25 AM

Anot Ukrainos vidaus reikalų ministerijos, per pastaruosius du mėnesius milicija į laisvę paleido 127 iš 142 demonstrantų, kurie buvo sulaikyti per masinius antivyriausybinius protestus.

Sulaikytieji išėjo į laisvę priėmus įstatymą dėl amnestijos sulaikytiems demonstrantams. Šis žingsnis laikomas pirmu Ukrainos valdžios nusileidimu opozicijai šalyje besitęsiant politinei krizei. 

Tačiau valdžia įspėjo, kad amnestija bus taikoma tik tuo atveju, jeigu protestuotojai iki vasario 17 dienos atlaisvins per demonstracijas užimtus administracinius pastatus. 

Protesto akcijos Ukrainoje prasidėjo praėjusių metų lapkritį, kai šalies vyriausybė atsisakė pasirašyti Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga ir nusprendė suartėti su Rusija

Hruševskio gatvė Kijeve praėjusį mėnesį atsidūrė pačiame daugiau nei keturias dienas trukusių neramumų epicentre, per kuriuos nukentėjo daugiau nei 200 žmonių ir mažiausiai trys protestuotojai žuvo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.