Estijos premjeras įteikė atsistatydinimo pareiškimą

Antradienį Estijos prezidentui

Atsistatydina Estijos premjeras A.Ansipas.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Atsistatydina Estijos premjeras A.Ansipas.<br>lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters", ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 4, 2014, 12:47 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:55 PM

Prezidento Toomaso Hendriko Ilveso atstovas patvirtino apie oficialiai gautą pareiškimą, kuriame A.Ansipas praneša apie pasitraukimą iš posto. Pagal Estijos įstatymus prezidentas naują ministro pirmininko kandidatūrą privalo paskelbti per 14 dienų.

Apie apsisprendimą pasitraukti iš premjero pareigų A.Ansipas pranešė praėjusį mėnesį. Politikas šiame poste išbuvo tris kadencijas, o jo vykdomą griežtą ekonominę politiką daugelis analitikų vertino kaip pavyzdį prasiskolinusioms Europos Sąjungos (ES) šalims. A.Ansipas savo poste sugebėjo išsilaikyti net po 2011 metų rinkimų, kuomet Estijos gamybos apimtys dėl 2009 m. krizės sumažėjo 14 proc.

Dėl griežtų taupymo priemonių premjero centro dešinės koalicijai pastaruoju metu sunkiai sekėsi pritraukti estų populiarumą. Vis daugiau piliečių palaikymo įgyjanti centro kairės opozicija žada kitąmet sumažinti asmeninių pajamų mokestį nuo 21 iki 20 proc.

A.Ansipo Reformų partija kandidatu į būsimus premjerus pasirinko Siimą Kallasą, šiuo metu einantį Europos Komisijos (EK) vicepirmininko ir transporto komisaro pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.