Estijos vyriausybę formuos T.Rõivas

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas penktadienį įpareigojo Reformų partijos narį Taavi Rõivą sudaryti naują ministrų kabinetą, informuoja „Reuters“. 34-erių metų T.Rõivas perims ilgiausiai Estijos istorijoje premjeru buvusio Andruso Ansipo postą ir taps jauniausiu ministru pirmininku Europoje.

T.Roivas taps jauniausiu premjeru Europoje.<br>„Twitter“ nuotr.
T.Roivas taps jauniausiu premjeru Europoje.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2014, 4:14 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:16 AM

A.Ansipas kovo 4 d. atsistatydino, kaip pranešama, dar prieš dvejus metus nusprendęs, kad Reformų partiją į kitąmet vyksiančius parlamento rinkimus turi vesti naujas lyderis.

Pats A.Ansipas tikėjosi, kad jį premjero poste pakeis iš Briuselio grįžęs Siimas Kallas, tačiau pastarasis praėjusią savaitę atsiėmė kandidatūrą.

Nuo 2005 m. valdanti A.Ansipo centro dešinės koalicija jau kurį laiką bergždžiai kovojo dėl rinkėjų populiarumo, kuris smuko dėl griežtos taupymo politikos krizės metais ir Reformų partiją sukrėtusio finansavimo skandalo.

Reformų partija Estijos parlamente turi 33 vietas iš 101, politologai prognozuoja, kad po 2015 m. rinkimų koalicija bus sudaroma su 19 vietų turinčiais socialdemokratais, šitaip užsitikrinant silpną dviejų balsų pranašumą.

Manoma, kad naujoji T.Rõivo vyriausybė toliau tęs A.Ansipo fiskalinę politiką, kurią Vakarų šalių finansų analitikai laiko pavyzdžiu prasiskolinusioms Europos Sąjungos valstybėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.