Austrų europarlamentaras: „ES gali tapti nigerių konglomeratu“

„Tikrai yra taip, kad visi, nuo portugalų iki estų, nuo švedų iki siciliečių... juokiasi iš mūsų, vokiečių ir austrų“, – europarlamentaro žodžius cituoja laikraštis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-25 15:39, atnaujinta 2018-02-15 03:23

„Tikrai yra taip, kad visi, nuo portugalų iki estų, nuo švedų iki siciliečių... juokiasi iš mūsų, vokiečių ir austrų“, – europarlamentaro žodžius cituoja laikraštis.

„Mes esame vieninteliai, kurie laiku atvyksta į susitikimus. Mes esame vieninteliai, kurie pradeda dirbti jau 9 valandą, o ne tik nuo 11 val.“, – sakė A.Moelzeris vasario mėnesį vykusiame susitikime.

Pirmadienį A.Moelzeris atsiprašė už savo „semantinę klaidą“, sakydamas, kad pareiškime ketino pavartoti kitą žodį ir, kad jo pasisakymas nuskambėjo „satyriškai ironiškoje“ diskusijoje.

Laikraštis taip pat rašo, kad A.Moelzeris pavadino ES diktatūra, lyginant su kuria „Trečiasis reichas buvo, ko gero, beformis ir liberalus“, nes Adolfo Hitlerio režimas turėjo „mažiau taisyklių ir reglamentų“.

Kitame pareiškime antradienį europarlamentaras sakė, kad nenorėjo „sumenkinti“ Trečiojo reicho nusikaltimų, o tiesiog pasmerkė „dramatiškai absurdišką ES reglamentų maniją“.

Kitų partijų politikai užsipuolė A.Moelzerį, ragindami jį atsisakyti mandato. Vienos žydų komitetas pareiškė, kad „tokie žmonės neturėtų atstovauti Austrijai Europoje“.

Antradienį kalbėdamas per valstybinį radiją „OE1“, europarlamentaras neatmetė tokios galimybės.

Euroskeptiška ir už griežtą imigracijos kontrolę pasisakanti FPOe užėmė trečią vietą šalies parlamento rinkimuose ir, kaip rodo apklausos, turėtų likti trečia gegužės 25 dieną vyksiančiuose Europos Parlamento rinkimuose, kuriuose gali surinkti maždaug 20 proc. rinkėjų balsų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.