Tūkstančiai europiečių Briuselyje protestavo prieš taupymą

Policijos teigimu, smurtavo apie šimtas protestuotojų.

Daugiau nuotraukų (1)

dpa, AFP, ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 4, 2014, 5:49 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:11 PM

Kelias valandas trukęs protestas buvo nukreiptas prieš taupymo politiką ir socialinių išmokų mažinimą. Per susirėmimus su policija mažiausiai vienas žmogus buvo sužeistas.

Dauguma protestuotojų elgėsi taikiai, sakė Briuselio policijos atstovė. Tačiau kai kurie uosto darbininkai esą mėtė į pareigūnus viską, ką galėjo rasti. Policija panaudojo vandens patrankas. Policijos duomenimis, vienas demonstrantas susižeidė, kai mėgino sviesti akmenį.

Policijos teigimu, smurtavo apie šimtas protestuotojų.

Penktadienį dešimtys tūkstančių žmonių prieš taupymo politiką protestavo ir Ispanijoje.  Protestai vyko sostinėje Madride ir daugiau kaip 50 kitų miestų. Žmones į demonstracijas sukvietė 100 organizacijų ir profsąjungų. 

Madride tūkstančiai žmonių ėjo gatvėmis, laikydami rankose didelius transparantus ir raudonai baltas profsąjungų vėliavas. „Taupymo politika turi liautis“, - buvo parašyta ant vieno plakatų.

Masiniai protestai Ispanijoje tęsiasi dėl sudėtingos ekonominės situacijos. Šalyje daugiu nei kas ketvirtas žmogus yra bedarbis. Kovo pabaigoje per susirėmimus po didelės demonstracijos Madride buvo sužeista daugiau kaip 100 žmonių. Prieš tai dešimtys tūkstančių ispanų taikiai dalyvavo demonstracijose.

Ispanija yra ketvirta pagal dydį euro zonos ekonomika. Šalis vis dar jaučia 2008-aisiais sprogusio nekilnojamojo turto burbulo padarinius. Nuo 2011 metų pabaigos šalį yra ištikusi recesija. Tada vyriausybės priimta griežta taupymo programa, kuria siekiama sumažinti skolas ir atkurti pasitikėjimą bankais, smarkiai paaštrino daugybės žmonių situaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.