Dėl skandalo traukiasi Jungtinės Karalystės kultūros ministrė

Kilus skandalui dėl išlaidų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 9, 2014, 2:17 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:56 PM

Laiške ministrui pirmininkui Davidui Cameronui M.Miller teigė, kad ginčas „tapo nuo vyriausybės darbo atitraukiančiu klausimu“.

D.Cameronas sakė, jog tikisi, kad M.Miller galės grįžti į vyriausybę „tinkamu laiku“.

Kaip pranešama, M.Miller buvo paneigti įtarimai dėl jos tėvų namui skirtų lėšų iš mokesčių mokėtojų pinigų, tačiau jai buvo nurodyta atlyginti 5 800 svarų sterlingų.

Nepriklausoma parlamento kontrolierė standartų klausimais Kathryn Hudson pasiūlė, kad M.Miller turėtų sumokėti 45 tūkst. svarų sterlingų. Tačiau Bendruomenių rūmų standartų komitetas, kuris turi galutinį žodį dėl pateiktų rekomendacijų, nusprendė, jog kultūros ministrė turi sumokėti 5 800 svarų sterlingų.

Šis sprendimas sukėlė neigiamą reakciją politikoje bei raginimus įvesti parlamentarams pateiktų skundų nagrinėjimo tvarkos proceso pokyčius.

Komitetas taip pat sukritikavo M.Miller „poziciją“ tyrimo metu, tai buvo pripažinta parlamentaro elgesio kodekso pažeidimu. Ministrė atsiprašė Bendruomenių rūmuose, tačiau atsiprašymas taip pat buvo sukritikuotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.