Kosovo laukia pirmalaikiai rinkimai

Kosovo pagrindinių

Hashimas Thaci neranda išeities.<br>AP nuotr.
Hashimas Thaci neranda išeities.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

May 6, 2014, 5:25 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:21 AM

Kosovą remiančios Vakarų šalys, kurios 2008-aisiais pripažino jo nepriklausomybę, nepritaria, kad ši buvusi Serbijos provincija artimiausiu metu sukurtų savo armiją, nes būgštauja, kaip į tokius Prištinos veiksmus reaguotų Belgradas ir daugiau nei 100 tūkst. Kosove gyvenančių etninių serbų.

Parlamentas dėl armijos kūrimo ketino balsuoti pirmadienį. Pagal Kosovo konstituciją, balsavime turėjo dalyvauti du trečdaliai visų įstatymų leidėjų, taip pat du trečdaliai deputatų, atstovaujančių Kosovo etninėms mažumoms.

Premjeras Hashimas Thaci pranešė, kad didžiausios politinės partijos iš esmės susitarė rinkimus surengti pirma laiko – birželio 8 dieną, kai įprasti rinkimai anksčiau buvo numatyti lapkričio mėnesį. Jis informavo, kad parlamentas bus paleistas trečiadienį.

Pagrindinės opozicinės partijos Kosovo demokratinės lygos (LDK) lyderis Isa Mustafa po susitikimo su prezidentu pareiškė, kad „parlamentas daugiau nebefunkcionuoja... Geriausia išeitis bus surengti rinkimus pirmoje birželio pusėje, prieš tai paleidus parlamentą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.