Ispanijos Senatas atvėrė kelią būsimam karaliui Felipe VI

Ispanijos Senatas antradienį

Felipe su žavinga žmona Letizia gali pasidžiaugti dideliu populiarumu.<br>AP nuotr.
Felipe su žavinga žmona Letizia gali pasidžiaugti dideliu populiarumu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 18, 2014, 10:04 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:06 PM

Nors šalyje teberusena sentimentai už respubliką, aukštieji parlamento rūmai 233 balsais nubalsavo už sosto atsisakymo įstatymą. Penki senatoriai balsavo „prieš“, o 20 susilaikė.

Šiuo įstatymu, kurį parėmė ir valdančioji konservatorių Liaudies partija, ir pagrindinė opozicinė Socialistų partija, sudaromos sąlygos sostui pereiti būsimam karaliui Felipe VI – aukštam, 46 metų buvusiam buriuotojui olimpiečiui.

Kaip naujos karališkųjų asmenų kartos galva, drauge su žavinga 41 metų žmona Letizia, buvusia televizijos žinių laidos vedėja, naujasis monarchas gali pasidžiaugti dideliu populiarumu.

Senato balsavimas buvo vienas paskutinių žingsnių prieš 76 metų karaliaus Juano Carloso 39 metus trukusio valdymo pabaigą.

Juanas Carlosas, kuris drauge su žmona, 75 metų karaliene Sofia (Sofija), vadovavo šalies perėjimui nuo diktatūros prie demokratijos, prieš pat debatų Senate pradžią surengė paskutinius oficialius savo valdymo pietus valstybės aukšto rango pareigūnams, tarp jų – premjerui Mariano Rajoy.

Trečiadienį Juanas Carlosas pasirašys parlamento aktą, kuriuo įteisinamas jo sprendimas atsisakyti sosto.

Tuo tarpu Madrido gatvėse, išpuoštose tūkstančiais gėlių ir Ispanijos vėliavomis, didėja jaudulys. Viena pirkėja, 75 metų Maria Teresa Gonzalez, laikė suvenyrinį įžengimo į sostą „sertifikatą“.

„Įsirėminsiu jį kaip karūnacijos suvenyrą. Linkiu naujajam karaliui ir karalienei sveikatos ir sėkmės, ir viliuosi, kad jie gali padėti Ispanijai ir užbaigti krizę“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.