Išnešė sveiką kailį - buliai Pamplonoje bėgikų nesubadė

Tūkstančiai nutrūktgalvių antradienį – antrą San Fermino festivalio bulių bėgimo dieną – drauge su šešiais koridai užaugintais gyvuliais bėgo Pamplonos gatvelėmis, bet šį kartą niekas nebuvo subadytas.

Per tradicinį bulių bėgimą pamplonoje rimtų sužeidimų žmonės išvengė<br>"Reuters" nuotr.
Per tradicinį bulių bėgimą pamplonoje rimtų sužeidimų žmonės išvengė<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-07-08 15:17, atnaujinta 2018-02-12 03:35

Navaros regiono vyriausybės pareiškime sakoma, kad vienas japonas ir vienas ispanas gydomi Pamplonos ligoninėje dėl nesunkių sužeidimų, kuriuos patyrė pargriuvę per tą beprotišką bėgimą siauromis, vingiuotomis Ispanijos šiaurėje esančio miesto gatvėmis.

23 metų japonas iš Okajamos susimušė kelį ir alkūnę, o 36 metų Pamplonos gyventojas – nugarą. Nė vieno iš jų sužeidimai nėra sunkūs, tikimasi, kad abu vyrai vėliau antradienį bus išrašyti.

Koridos buliams iš ūkio „Dolores Aguirre“ prireikė vos dviejų minučių ir 22 sekundžių, kad įveiktų 850 metrų nuo aptvaro iki Pamplonos arenos, kur vakare per koridą jie stos prieš matadorus.

Keli bėgikai viename posūkyje atsitrenkė į sieną ir buvo trypiami bulių.

„Man pavyko bėgti greta vieno buliaus, o tada pargriuvau. Keli vyrukai nutempė mane po medine tvora jam iš kelio“, – sakė 41 metų Johnas Rossas, kuris į festivalį atvažiavo iš Mančesterio ir kuris griūdamas susikruvino kelius.

Šalia jo stovėjo jo vyresnysis brolis Martinas Rossas, kuris pargriuvęs per bėgimą susibraižė kaktą ir išsipurvino baltas kelnes.

„Pirmosios 15 sekundžių buvo geros. Tada griuvau ir žmonės susigrūdo prie manęs. Aš esu tas vyrukas, kurį žmonės kaltins dėl to, kad pargriuvo“, – po bėgimo sakė jis bare netoli koridos arenos.

Pirmadienį, per pirmą bulių bėgimą, buvo subadytas 52 metų ispanas. Jis vis dar guli ligoninėje, bet jo sužeidimai nėra rimti.

Dar keturi ispanai, du iš jų – sunkios būklės, buvo atvežti į ligoninę dėl įvairių kitokių sužeidimų.

Per Pamplonos festivalį, kuris trunka vieną liepos savaitę, buliai bėga kasryt 8 valandą (9 val. Lietuvos laiku). Kasmet per šiuos bėgimus sužeidžiama dešimtys žmonių, bet dauguma jų susižeidžia pargriuvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.