Naujasis Bulgarijos premjeras žada atkurti pasitikėjimą valstybe

Bulgarijos premjeru

Bulgarijos premjeru paskirtas Georgijus Bliznaškis (kairėje) trečiadienį pažadėjo atkurti visuomenės pasitikėjimą politinėmis institucijomis<br>Reuters nuotr.
Bulgarijos premjeru paskirtas Georgijus Bliznaškis (kairėje) trečiadienį pažadėjo atkurti visuomenės pasitikėjimą politinėmis institucijomis<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“ ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2014, 3:36 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:34 PM

Teisės profesorius ir buvęs socialistų deputatas buvo paskirtas vadovauti laikinajam kabinetui iki spalio 5 dieną šioje Balkanų valstybėje vyksiančių pirmalaikių rinkimų, kai liepą atsistatydino socialistų vadovaujama koalicinė vyriausybė.

Bulgariją pastaruosius du metus krečia politinis nestabilumas, o 2013-aisiais šalyje vyko didžiuliai protestai, sutraukę į gatves dešimtis tūkstančių žmonių, nepatenkintų korupcija ir glaudžiais ryšiais tarp stambiojo verslo ir politikų.

G.Bliznaškis buvo tarp grupės dėstytojų, parėmusių studentus, užėmusius Sofijos universitetą per didžiulio masto protestus, nukreiptus prieš tuometinę vyriausybę, kuri buvo kaltinama korupcija.

„Turime atkurti pilietinės visuomenės pasitikėjimą politinėmis institucijomis, - sakė G.Bliznaškis žurnalistams. - Mūsų laikinoji vyriausybė padarys viską, kad rinkimai vyktų aktyviai dalyvaujant pilietinei visuomenei“.

Bulgarijos prezidentas Rosenas Plevnelijevas trečiadienį paleido parlamentą ir paskyrė laikinąjį kabinetą, kuriam teks ieškoti būdų, kaip spręsti virtinę buvusios vyriausybės paliktų problemų, įskaitant didžiausios bankų krizės nuo praeito amžiaus 10-o dešimtmečio padarinius.

Prezidentas interviu naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad jo vyriausybė sieks, kad Bulgarijos bankai prisijungtų prie kuriamo Bendro Europos bankų priežiūros mechanizmo.

Tačiau jis sakė, jog sprendimas dėl to, ką daryti su Korporatyviniu komerciniu baku („Corpbank“), kuris birželį buvo uždarytas po masinio indėlių atsiėmimo, galės būti priimtas tik po banko finansinių ataskaitų audito, kurį ketinama užbaigti iki spalio vidurio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.