Kremlius grasina paviešinti skandalingą pokalbį

Kilus diskusijoms dėl tariamai

V.Putino pasisakymas sukėlė skandalą.<br>RIA Novosti nuotr.
V.Putino pasisakymas sukėlė skandalą.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 3, 2014, 10:37 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:37 PM

Rusijos ambasadorius Europos Sąjungoje (ES) Vladimiras Čižovas raštu pagrasino Europos Komisijos vadovui Žozė Manueliui Barozui (Jose Manuel Barroso) paviešinti jo pokalbio su V. Putinu turinį.

Kad „išsklaidytų nesusipratimus“, Rusija pasirengusi paskelbti pokalbio turinį, jei Ž. M. Barozas per dvi dienas nepareikš, jog su tuo nesutinka“, rašo V. Čižovas laiške. V. Putino patarėjas užsienio politikos klausimais Jurijus Ušakovas prieš tai sakė, kad minėta citata buvo ištraukta iš konteksto ir kad jos reikšmė buvo kitokia.

Italijos dienraštis „La Repubblica“ pirmadienį rašė, kad Ž. M. Barozas V. Putino žodžius apie Kijevo užėmimą citavo savaitgalį vykusiame ES viršūnių susitikime. Šis sakinys esą nuskambėjo per pokalbį telefonu.

Teigiama, kad Ž. M. Barozas pasiteiravo V. Putino dėl Rusijos karių Ukrainos teritorijoje. Tada šis pareiškęs, jog daug svarbiau yra, kad jis Kijevą galėtų užimti per dvi savaites.

Europos Komisija pareiškė, kad per pokalbį telefonu buvo „atvirai pasikeista nuominėmis“.

Rengs raketų pratybas Rusija rugsėjį surengs savo strateginių raketinių pajėgų, atsakingų už ilgojo nuotolio branduolinių ginklų arsenalą, dideles pratybas, pranešė valstybinė žiniasklaida, remdamasi šaltiniais Gynybos ministerijoje. 

Apie šias pratybas buvo paskelbta tuo metu, kai įtampa tarp Rusijos ir NATO yra smarkiai padidėjusi dėl krizės Ukrainoje. 

Kaip nurodo naujienų agentūra „RIA Novosti“, tuose manevruose dalyvaus per 4 000 karių ir apie 400 karinės technikos vienetų, įskaitant aviaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.