Apklausa: okupantė Rusija dar ilgai nesitrauks iš Ukrainos

Prorusiški separatistai su Ukrainos pajėgomis kaunasi rytiniuose regionuose jau nuo pavasario. Jungtinių Tautų duomenimis vien nuo balandžio iki rugsėjo vidurio šis konfliktas pareikalavo 3500 aukų, o sužeistųjų skaičius jau viršijo 8 tūkst. Šis karas ne tik pakenkė visai Ukrainai, bet ir pakurstė įtampą tarp Rusijos ir Vakarų. Ukraina ir Vakarai kaltina Rusiją separatistų rėmimu siunčiant Rusijos karius, ginklus ir amuniciją. 

Ukrainos okupacija.<br>AFP nuotr.
Ukrainos okupacija.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 6:54 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:37 PM

Abi pusės pasirašė paliaubų sutartį rugsėjį, tačiau paskutiniu metu Rytuose užvirė tokios pat aršios kovos, kaip buvo dar iki derybų.

Naujienų portalo lrytas.lt užsakymu bendrovė „Rinkos tyrimo centras“ atliko apklausą, kurios metu aiškintasi, ką lietuviai mano apie Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir prarastų Ukrainos teritorijų likimą.

Daugumos (67,7 proc.) apklausos dalyvių nuomone, per artimiausius 3-5 metus Ukrainai nepavyks susigrąžinti rusų okupuotų teritorijų.

Net 78,8 proc. apklausos dalyvių mano, kad Europos Sąjunga (ES) nepadarė pakankamai, kad sustabdytų Rusijos agresiją Ukrainoje. Tuo tarpu kur kas didesnis procentas (12,6 proc.) vyrų nei moterų (6,8 proc.) teigė, kad ES, siekdama sustabdyti agresiją, dėjo pakankamai pastangų.

42,6 proc. respondentų galvoja, kad ir po provakarietiškų jėgų pergalės Ukrainos parlamento rinkimuose Rusijos ir Ukrainos santykiai išliks tokie patys. 18,5 proc. vyrų ir vos 8,9 proc. moterų mano, kad šių šalių santykiai keisis į gerąją pusę. Kur kas didesnis procentas (29,8 proc. vyrų ir 21,6 proc. moterų) įsitikinę, kad Rusijos ir Ukrainos santykiai tik blogės.

Bendrovė „Rinkos tyrimo centras“ apklausą vykdė per „Bell partners“ internetinį panelį.

Iš viso apklausoje dalyvavo 504 respondentai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.