Europos Sąjunga turi savo superherojų – Kapitoną Eurą

Susipažinkite su Kapitonu Euru – naujuoju Europos Sąjungos (ES) superherojumi. Jo tikslas – Senajame žemyne stabdyti kylančią euroskepticizmo bangą ir išlaikyti Bendriją vieningą, skelbia „The Independent“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 9:09 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:51 PM

Kapitonas Euras iš tiesų neturi jokių antgamtinių sugebėjimų, išskyrus, žinoma, jo „beveik antžmogišką galią įtikinti ir bendrauti daugeliu kalbų“.

Superherojus „sprendžia žmonijos problemas ir įveikia Europos priešus naudodamasis intelekto, strateginėmis ir sveiko proto galiomis“.

Kapitonas Euras pirmąkart iškilo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio viduryje. Jis buvo nepriklausomos iniciatyvos „Brand EU“, skirtos ES įvaizdžiui stiprinti, kūdikis.

Po dviejų dešimtmečių šis superherojus yra gaivinamas – kaip tik tokiu metu, kai žemyne vis garsesni euroskeptikų balsai.

„Kai sukūrėme Kapitoną Eurą, projektas buvo tikrai sėkmingas, nors tuo metu internetas dar buvo primityvus“, – pasakojo superherojų sukūrusios bendrovės „Gold Mercury International“ vadovas Nicolas De Santisas.

„Dabar Europa pasikeitusi. Visi kartu esame viena galingiausių pasaulio jėgų. Bet atskirai šiame globalizacijos katile reiškiame kur kas mažiau. Apsiginklavęs tokiomis žiniomis, Kapitonas Euras tęs savo didvyrišką misiją garsindamas tokias europietiškas vertybes kaip taika, solidarumas ir tvarumas“, – pridūrė N.De Santisas.

Vienas Kapitono Euro superpriešų – daktaras Dexteris Videris, norintis suskaldyti ir sunaikinti Europą dėl asmeninių tikslų. Akyli internautai jau pastebėjo, kad šis herojus panašus į pastaruoju metu populiarėjantį britų euroskeptiką Nigelą Farage'ą.

Paskaityti apie Kapitono Euro nuotykius ir jo tikslus galima jo tinklalapyje Captaineuro.eu.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.