Prancūzų nacionalistai pinigus skolinasi Rusijos bankuose

Prancūzijos dešinysis

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 23, 2014, 11:08 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:17 PM

Tai pranešė naujienų agentūra AFP, remdamasi partijos iždininku Wallerand de Saint-Just.

Jis patvirtino žurnalistams leidinio „Mediapart“ informaciją apie sutartį su banku, kuri buvo sudaryta dar rugsėjį. Pasak V. de Sen Žiusto, Nacionalinis frontas jau gavo pirmąją kredito dalį, kurią sudaro 2 milijonai eurų. Iždininkas pažymėjo, kad partija jau seniai ieško rinkimų kampanijos finansavimo šaltinio ir reguliariai gauna griežtus neigiamus Prancūzijos ir kitų Europos šalių bankų atsakymus.

Anksčiau M. Le Pen interviu žurnalui „Nouvel Observateur“ kalbėjo apie Nacionalinio fronto finansavimo problemas. „Mūsų partija prašė kredito visuose Prancūzijos bankuose, bet nė vienas nesutko jo suteikti. Po to mes kreipėmės į bankus užsienyje - Jungtinėse Valstijose, Ispanijoje ir, taip, Rusijoje“, - papasakojo Nacionalinio fronto lyderė.

Pirmasis Čekijos ir Rusijos bankas buvo įsteigtas 1996 metais, jo būstinė yra Maskvoje. Banko tinklalapyje skelbiama, kad 100 procentų jo akcijų priklauso Rusijos verslininkui Romanui Popovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.