Prancūzijoje N. Sarkozy susigrąžina valdžią ir įtaką

Buvęs Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy vėl vadovaus šalies

N. Sarkozy laimėjo partijos pirmininko rinkimus.<br>AP nuotr.
N. Sarkozy laimėjo partijos pirmininko rinkimus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-11-30 10:43, atnaujinta 2018-01-20 07:43

59-erių N. Sarkozy partijai jau vadovavo 2004-2007 metais. Pagrindinis jo priešininkas, buvęs žemės ūkio ministras ir diplomatas Bruno Le Maire'as, dabar gavo 30 proc. balsų, o Alžyre gimęs politikas Herve Maritonas - 6 proc.

UMP generalinis sekretorius Lucas Chatelis N.Sarkozy pergalę rinkimuose pavadino nauja era partijai. Konservatorių partiją praėjusiais mėnesiais krėtė finansiniai skandalai ir intrigos.

N.Sarkozy jau pirmadienį ketina susitikti su svarbiausiais UMP atstovais. Atėjo metas veikti, rašė jis savo „Facebook“ profilyje. Politikas pasiryžęs pakeisti skandalų persekiojamą partiją, priimti naują statutą ir net suteikti jai naują pavadinimą.

Dalyvauti UMP pirmininko rinkimuose galėjo daugiau kaip 260 000 partiečių. Šia galimybe pasinaudojo šiek tiek daugiau nei 58 proc. narių.

Kaip partijos lyderis, N.Sarkozy dalyvavo 2007-aisiais vykusiuose prezidento rinkimuose ir juose nugalėjo. Tačiau 2012 metais jis jau pralaimėjo socialistui Francois Hollande'as ir dabar 2017 metais greičiausiai sieks revanšo.

N. Sarkozy oficialiai kol kas nepaskelbė, kad dalyvaus prezidento rinkimuose, tačiau neabejojama, kad jis vėl sieks patekti į Eliziejaus rūmus.

Vis dėlto N. Sarkozy dar teks kovoti partijos kandidato rinkimuose. Didžiausiu jo konkurentu laikomas Bordo meras ir buvęs premjeras Alainas Juppe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.