Airija dėl įstatymo spragos parai legalizavo narkotikus

Ekstazis, ketaminas, metamfetaminas ir haliucinogeniniai grybai Airijoje antradienį trumpam buvo legalizuoti dėl įstatymo spragos.

Airijoje vienai parai dėl Konstitucijai prieštaraujančios įstatymo pataisos buvo legalizuoti narkotikai<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Airijoje vienai parai dėl Konstitucijai prieštaraujančios įstatymo pataisos buvo legalizuoti narkotikai<br>„Reuters“ / „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-11 12:14, atnaujinta 2018-01-10 23:08

Apeliacinis teismas paskelbė negaliojančiu vieną 1977 metais priimto įstatymo dalį, kurioje numatytos bausmės už nelegalių narkotikų turėjimą ir vartojimą.

Teismo sprendimu kai kurių narkotikų rūšių įtraukimas į Piktnaudžiavimo narkotikais įstatymo priedą prieštaravo šalies Konstitucijai.

Taip buvo nuspręsta, nes minėtų narkotinių medžiagų sąrašas prie įstatymo buvo pridėtas nepasitarus su parlamentu.

„Mes pasiruošėme šiai galimybei. Įstatymas buvo iš anksto paruoštas ir patvirtintas ministrų kabineto“, – pranešime spaudai cituojamas sveikatos ministras Leo Varadkaras.

Naują vyriausybės paruoštą įstatymo projektą, kuriuo narkotikai vėl būtų paskelbti nelegaliais, dar turi patvirtinti ir parlamentas.

Antradienį Sveikatos departamentas pranešė, kad tai turėtų įvykti per 24 valandas.

Kanapės, heroinas ir kokainas yra tarp 125 narkotinių medžiagų, kurios nebuvo paveiktos atšauktos įstatymo dalies.

Pataisytą įstatymą turi patvirtinti Airijos parlamento žemieji ir aukštieji rūmai, o tada jį turi pasirašyti ir prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.