A. Merkel ir jos vyras atostogauti skrenda skirtingais lėktuvais

Bet ji pasiliko bute Berlyno centre, kurį su vyru nuomojasi ir jau iš savo kišenės kas mėnesį pakloja 3500 eurų.

A.Merkel ir jos vyras J.Saueris atostogose Italijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
A.Merkel ir jos vyras J.Saueris atostogose Italijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 11:52 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 4:18 PM

Tačiau ši politikė tėvynėje garsėja ne tiek valdymo stiliumi, kiek kuklumu. Gyvena ji ne ištaiginguose rūmuose, o bute. Tarnybinis automobilis – ne septintos klasės BMW ar vienas didžiųjų „Mercedes“. Irgi vokiškas, bet santūresnis. Vyriausybės vadovės sutuoktinis prieš bendras atostogas už savo dalį išlaidų susimoka pats.

Vokietijos, penktą vietą pasaulyje pagal pragyvenimo lygį užimančios šalies, kanclerė gyvena itin kukliai. A.Merkel, jei vadovautų kiek kitokiai šaliai, galėtų įsikurti rūmuose su gausiu aptarnaujančiu personalu, apsauga ar bent jau 178 kv. metrų apartamentuose su šalia esančiu darbo kabinetu – nemokamai.

Bet ji pasiliko bute Berlyno centre, kurį su vyru nuomojasi ir jau iš savo kišenės kas mėnesį pakloja 3500 eurų.

Tai – 140 kv. m būstas. Turistai, kurie po jos langais šmirinėja kiaurą parą, nė kiek netrikdo Vokietijos kanclerės. Bet kuris čia gyvenantis moksleivis pasakys jos adresą. A.Merkel į parduotuvę vaikšto pati ir gamina pati: jos bute virėjų nėra.

Pagal įtakingiausios pasaulio moters statusą A.Merkel priklauso šarvuotas limuzinas. Bet kanclerė važinėja „Audi A8“.

Kai ji vyksta atostogauti į savo pamėgtąjį Tirolį ar Pietų Italiją, kelionės išlaidas Vokietija padengia tik iš dalies. A.Merkel vyrui, kvantinės chemijos profesoriui Joachimui Saueriui už skrydį valstybiniame lėktuve pateikia visą sąskaitą. O tai būtų brangiau nei skristi paprastos oro bendrovės lėktuvu verslo klase.

Todėl į poilsio vietą sutuoktiniams tenka vykti atskirai. J.Saueris – nėra linkęs išlaidauti, mėgta taupyti kaip ir jo įtakingoji žmona.

A.Merkel mėnesinis užmokestis – 9 tūkst. eurų. Jachtai ir paauksuotiems rūmams tikrai nepakaktų.

Vienintelis nekilnojamasis A.Merkel ir J.Sauerio turtas – vila, prie kurios įžymioji politikė mėgsta sodinti gėles. Iš tiesų tai – kuklus dviejų aukštų namelis su nedideliu sodu.

Kartą į vieną renginį kanclerė atėjo su tunika, kuria buvo apsirengusi dar prieš 18 metų. Ir paskui ja vilkėjo dar porą kartų su šešerių ir septynerių metų pertraukomis.

Tai nė kiek netrikdė A.Merkel. Daugelis jos tautiečių sutaria –  kuklumas tokią įtakingą politikę labai puošia. Deja, šį bruožą kai kurių šalių vadovai primiršo ar visai pamiršo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.