Leiboristų lyderis: „Visi imigrantai privalo mokėti anglų kalbą“

Didžiosios Britanijos

Jungtinės Karalystės konservatorių partija, tvirtina, E. Milibando (nuotr.) planai nepadės sumažinti imigracijos srautų.<br>AFP nuotr.
Jungtinės Karalystės konservatorių partija, tvirtina, E. Milibando (nuotr.) planai nepadės sumažinti imigracijos srautų.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 19, 2015, 2:23 PM, atnaujinta Jan 6, 2018, 10:46 AM

Leiboristų lyderis pripažino, kad jo partija praeityje pernelyg „drovėjosi“ ir aiškiai nepasakė, kad kartu norinčios sugyventi bendruomenės privalo kalbėti ta pačia kalba.

Tuo metu toriai, Jungtinės Karalystės konservatorių partija, tvirtina, E. Milibando planai nepadės sumažinti imigracijos srautų. Neto migracija šalyje per metus pasiekė 298 tūkst.

Leiboristų lyderis yra pažadėjęs pažaboti atvykėlių darbuotojų išnaudojimą, padidinti baudas įstatymus pažeidžiantiems darbdaviams ir sugriežtinti jų baudžiamąjį persekiojimą.

Tačiau E. Milibandas įspėjo, kad imigrantai privalo išmokti anglų kalbą, ypač tie, kurie dirba tokiose institucijose kaip Britanijos Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnyba.

Jis taip pat prisiminė, kaip jo paties tėvai išmoko kalbėti angliškai 1940 m. atvažiavę gyventi į Jungtinę Karalystę iš Belgijos.

„Kartais galbūt pernelyg drovėdavomės tą pasakyti, bet šito tikimės iš kiekvieno atvykstančiojo“, – artėjant visuotiniams rinkimams apie anglų kalbos svarbą kalbėjo leiboristų partijos lyderis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą