Latvių ministras ramus – nelegalams Baltijos šalys neįdomios

„Į mūsų darbotvarkę Šiaurės Afrikos pabėgėlių priėmimas nėra įtrauktas, ir jų Baltijos šalys tikrai nedomins“, – kalbėjo ministras.

Latvijos užsienio reikalų ministras E.Rinkevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Latvijos užsienio reikalų ministras E.Rinkevičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-21 15:25, atnaujinta 2018-01-06 06:58

„Mes, Lietuva, galėsime padidinti savo dalyvavimą gelbėjimo misijose, apie tai kaip tik dabar kalbame“, – sakė prezidentė. 

„Jeigu reikės humanitarinės pagalbos, taip pat būsime pasirengę dalyvauti pagal savo galimybes. Nuošaly stovėti nė viena ES valstybė negalės“, – sakė D.Grybauskaitė. 

Pasak Lietuvos prezidentės, krizė dėl imigrantų antplūdžio turi tiek socialinių, tiek finansinių aspektų, tuo pačiu tai yra „ir santykių su Šiaurės Afrikos šalimis problema“. 

800 migrantų žuvo sekmadienį prie Libijos krantų nuskendus juos plukdžiusiam laivui. Italijos prašymu ketvirtadienį problemai aptarti šaukiamas neeilinis ES šalių vadovų susitikimas. 

ES svarsto stiprinti sienų kontrolės operacijas Viduržemio jūros regione. 

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pareiškė, kad per Viduržemio jūrą į Europą plaukiantys nelegalūs migrantai jo šalies negąsdina.

„Į mūsų darbotvarkę Šiaurės Afrikos pabėgėlių priėmimas nėra įtrauktas, ir jų Baltijos šalys tikrai nedomins“, – kalbėjo ministras.

E.Rinkevičius pabrėžė, kad būtina nustatyti kiekvieno pabėgėlio tapatybę.

Pirmadienį Europos Komisija paskelbė 10 punktų planą, kuris padės imtis skubių veiksmų ir sureaguoti į krizę Viduržemio jūros regione.

ES užsienio politikos įgaliotinė Federica Mogherini mano, jog naujasis planas atspindi 28 valstybių narių ryžtą tinkamai sureaguoti į naują migrantų bangą ES.

ES mėgins praplėsti gelbėjimo ir paieškos operacijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.