Šaiposi iš britų opozicijos lyderio pažadų: jis mano esąs Mozė?

Britų Leiboristų partijos vadovui Edui Milibandui – neramios dienos. Jo partija prieš ketvirtadienio visuotinius rinkimus atsilieka apklausose, o lyderio sumanymas pateikti pažadus sulaukė tik pašaipų.

Leiboristų pažadus akmenyje iškalęs E.Milibandas buvo išjuoktas už nusišnekėjimus ir pašaipiai lygintas su Moze.<br>AP nuotr.
Leiboristų pažadus akmenyje iškalęs E.Milibandas buvo išjuoktas už nusišnekėjimus ir pašaipiai lygintas su Moze.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 6:00 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:53 PM

Jungtinėje Karalystėje dabar juokaujama, kad šiaip jau ypatingu politiniu žavesiu pasigirti negalintis E.Milibandas išgirdo dvi naujienas – vieną gerą, kitą blogą.

Socialiniuose tinkluose dėl kairuoliškų, o kartais ir atvirai komunistinių pažiūrų Raudonuoju Edu vadinamas politikas niekada nebuvo populiarus. Tačiau savaitgalį jo pavardė linksniuota ypač dažnai. Tad prieš rinkimus tai yra gera žinia.

Tokio susidomėjimo priežastis – sprendimas atidengti 2,4 metro aukščio akmeninę lentą, kurioje surašyti E.Milibando, kaip leiboristų lyderio, pažadai rinkėjams prieš gegužės 7 dieną vyksiančius rinkimus.

„Šie šeši pažadai dabar išraižyti akmenyje. Jie išraižyti akmenyje, nes jų nebus atsisakyta po visuotinių rinkimų, – išdidžiai pareiškė E.Milibandas. – Noriu, kad Britanijos žmonės prisimintų šiuos pažadus – kad primintų mums šiuos pažadus ir reikalautų juos išpildyti, nes noriu, kad Britanijos žmonės neturėtų jokių abejonių – mes juos išpildysime.“

E.Milibandas, kurio partija, remiantis naujausiomis apklausomis, beveik taip pat populiari kaip ir premjero Davido Camerono konservatoriai, sakė, jog pastatys tą klinčių plokštę Dauningo gatvės 10-ojo pastato sode, jeigu laimės rinkimus ketvirtadienį.

Tarp tų šešių teiginių pateikiami pažadai užtikrinti „imigracijos kontrolę“, „aukštesnius gyvenimo standartus dirbančioms šeimoms“ ir pakloti „stiprų ekonomikos pagrindą“.

Bet blogoji žinia yra ta, kad tokį netradicinį E.Milibando būdą kaipmat išjuokė socialinių tinklų komentatoriai ir politiniai varžovai. Vieniems lenta priminė kapavietės paminklą – kaip simbolį to, kas laukia leiboristų per artėjančius rinkimus.

Kiti pradėjo šaipytis iš ateisto E.Milibando, kuris save esą palygino su Moze ir jo akmenyje iškaltais Dešimt Dievo įsakymų.

Kaipmat pasipylė fotomontažų banga, kur E.Milibandas lyginamas su Moze, o jo pažadai paversti įvairiausiais šūkiais.

Akmeninė plokštė, praminta Edo akmeniu, vaizduota ir kaip „didžiausias istorijoje savižudžio atsisveikinimo laiškas“, kaip nerealių pažadų, tokių kaip „nuo pirmadienio metu rūkyti“, rašinėlis. O viename šarže tiesiog parašytas už šalies iždą atsakingų žmonių trumpas laiškas: „čia turėjo būti E.Milibando pažadai, tačiau jiems nėra ir nebus pinigų, liaukitės fantazuoti“.

„Manau, absoliučiai beprotiška, kad leiboristų lyderis jau rūpinasi didžiuliais akmenimis, kurie bus išraižyti kaip Mozės įsakymai“, – sakė Londono meras Borisas Johnsonas, laikomas potencialiu būsimu Konservatorių partijos lyderiu, po rinkimų pakeisiančiu D.Cameroną. („The Daily Telegraph“, „The Daily Mail“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.