Jungtinėje Karalystėje paskutinė rinkimų kampanijų diena

Likus vienai dienai iki visuotinių rinkimų, kandidatai imasi įvairiausių gudrybių, siekdami

Ar D.Milibandas išsilaikys premjero poste?<br>AP nuotr.
Ar D.Milibandas išsilaikys premjero poste?<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 6, 2015, 3:05 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 7:11 PM

Premjeras Davidas Cameronas teigia, kad šalis „stipresnė nei prieš penkerius metus“, tačiau „dar yra ką nuveikti“. Leiboristų partijos atstovas Edas Milibandas žada daugiau dėmesio skirti darbuotojams, o Nickas Cleggas mano, kad liberalai demokratai gali užtikrinti stabilumą.

Remiantis nuomonių apklausomis, nė viena partija neturės absoliučios daugumos 650 vietų parlamente.

Artėjant rinkimams, britų žiniasklaidoje pasirodė gausybė straipsnių, aiškinančių, kas pasikeistų, jei laimėtų viena ar kita partija, bei pristatančių įdomių faktų apie kiekvieno kandidato partijas. Pavyzdžiui, Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijos (UKIP) kandidatas buvo laikinai nušalintas po to, kai viešumoje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame vyras grasina nušauti konkurentą iš konservatorių partijos.

Net ir populiariausi šalies laikraščiai agituoja balsuoti ir atvirai remia vieną iš kandidatų. „The Times“ ragina išlaikyti konservatorių ir liberalų demokratų koaliciją, „The Express“ yra pirmasis leidinys, rekomenduojantis balsuoti už UKIP, o „The Daily Mail“ remia konservatorių partiją.

2010 metais 307 vietas gavusi konservatorių partija su D. Cameronu priešakyje teigia, kad jiems svarbiausia šalies gerovė, todėl nesvarbu, kas laimės rinkimus, svarbu, kad tai užtikrintų stabilumą ir tvirtumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.