Aikštingo jaunojo princo elgesys piktina Ispaniją

Kol Ispanijos karalius Felipe VI bando įrodyti pavaldiniams, kad karališkoji šeima yra pavyzdinga ir reikalinga visuomenei, jo 16-metis sūnėnas Felipe Juanas Froilanas de Todos los Santos vis labiau garsėja skandalais.

Pipe vadinamas 4-asis eilėje į Ispanijos sostą vaikinas nuo mažens garsėja chuliganišku elgesiu, bet yra mylimiausias buvusio karaliaus Juano Carloso anūkas.<br>AFP nuotr.
Pipe vadinamas 4-asis eilėje į Ispanijos sostą vaikinas nuo mažens garsėja chuliganišku elgesiu, bet yra mylimiausias buvusio karaliaus Juano Carloso anūkas.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Kristina Nastopkaitė, specialiai „Lietuvos rytui“, Ispanija

2015-06-08 21:05, atnaujinta 2017-11-23 15:51

Išsišokėlišku elgesiu įgristi spėjęs princas jau kolekcionuoja skandalingas dienraščių antraštes su savo vardu. Ir jam tai, regis, patinka arba visiškai nerūpi.

„Užsičiaupk, prakeiktas „kitaice“!“ – taip Ispanijos karaliaus sūnėnas Froilanas praėjusią savaitę kreipėsi į azijietiškos kilmės berniuką eilėje prie atrakciono Madrido linksmybių parke.

Netrukus septynioliktąjį gimtadienį švęsiantis karališkosios šeimos narys, Ispanijos karaliaus Felipe VI sesers princesės Elenos ir Jaime de Marichalaro sūnus, draugų pramintas Pipe, jau ne pirmą sykį išsišoka viešumoje ir teršia ir taip gležną Ispanijos monarchijos vardą.

Pastarasis incidentas įvyko gegužės 27 dieną Madrido atrakcionų parke.

Pipe kartu klasės draugais stojo į eilę prie „Abismo“ (išvertus iš ispanų k. – „Bedugnė“) atrakciono. Arogantiškam karaliaus sūnėnui netrukus baigėsi kantrybė ir jis nusprendė prasiveržti be eilės.

Tuomet kitos, irgi eilėje laukusios mokinių grupės vadovas užkirto princui kelią.

Įsižeidęs vaikinas išrėžė, kad jis yra ketvirtas eilėje į karališkąjį Ispanijos sostą. Tačiau vadovas jam atsakė, kad tai nereiškia, jog jis gali eiti į Madrido parko atrakcionus be eilės.

Kadangi ši diskusija sustabdė atrakciono veiklą, iš eilės išėjo vienas azijietiškos kilmės berniukas ir paprašė Pipe nesigrūsti be eilės. O princas jam ir išrėžė dabar jau išgarsėjusią paniekinamą rasistinę frazę.

Žinią apie šį incidentą paskelbė Ispanijos žiniasklaida, o monarchijos nemėgstantiems ispanams to tiktai ir reikėjo. Pasipylė princą smerkiančių komentarų lavina.

Princesės Elenos sūnus, mylimiausias buvusio Ispanijos karaliaus Juano Carloso anūkas, nuo mažens garsėja arogantišku elgesiu. 2009-aisiais per savo dėdės – dabartinio Ispanijos karaliaus Felipe VI – vestuves jis spyrė į koją mergaitei – vestuvinius žiedus nešančiai ceremonijos damai.

Šį epizodą tuomet užfiksavo visos tiesiogiai karališkąsias vestuves transliavusios kameros ir spyrį vis dar prisimena apie 25 milijonus televizijos žiūrovų.

Tai buvo ne vienintelis epizodas, kai kameroms pavyko užfiksuoti konfliktišką Pipe elgesį.

Prieš kelerius metus „Mundo“ fotografui pasisekė užfiksuoti, kaip Pipe savo jaunesniam pusbroliui, princesės Cristinos sūnui Pablo Urdangarinui smeigė šašlykų iešmą. Būta ir kitų mūšių – įpykęs Pipe apkumščiavo vieną savo draugą.

Vyskupijos internate „Sagrada Familia“ (išvertus iš ispanų k. – „Šventoji Šeima“), kur Pipe mokosi, jis taip pat žymus kaip neklaužada.

Vaikinui sunkiai sekasi mokslai, jis jau dukart yra likęs antriems metams.

Šio internato mokytojai pritaikė karaliukui specialią mokymo programą – jis privalo laikyti egzaminus kiekvieną savaitę. Jei neišlaiko, Pipe privalo likti internate savaitgalį ir negali pramogauti.

2012 metais princas taip pat išgarsėjo po visą šalį ir už jos ribų. Tuomet jis netyčia susižeidė koją, šaudydamas iš 36 kalibro šautuvo, nors neturėjo leidimo.

Pipe teko operuoti koją, o jo senelė, tuometė karalienė Sofia, turėjo aiškintis, kodėl jos anūkas naudojasi neleistinais ginklais.

Ispanai nepraleido progos pasišaipyti, kad Pipe seka Juano Carloso, tuomečio Ispanijos karaliaus, pėdomis – juk būtent jis liūdnai išgarsėjo medžiodamas dramblius Botsvanoje.

Išpopuliarėjo komiksai, kuriuose senelis ir anūkas žaidžia – Juanas Carlosas yra dramblys, o Pipe jį medžioja.

Praėjusių metų žiemą Pipe apskriejo Ispanijos socialinius tinklus su žinia, kad jam patinka nauja radikali kairiųjų partija „Podemos“, savo politinėje programoje siekianti susidoroti su Ispanijos elitu. Pasak arogantiškojo karališkosios šeimos nario, ši partija jam yra artimesnė nei jaunieji PP – monarchiją ginantys liaudininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.