Traukiasi bemokslis skurdžiausios Europos šalies premjeras

Krizė neturtingiausioje Europos šalyje – Moldovoje-  tik gilėja. Iš pradžių valdžią purtė korupcijos skandalai, o dabar priverstas trauktis premjeras Chirilas Gaburici, kuris atsistatydino kilus klausimų dėl jo vidurinės mokyklos ir universiteto baigimo dokumentų autentiškumo, skelbia „Reuters“.

Ch.Gaburici apie savo atsistatydinimą paskelbė po to, kai buvo apklaustas prokurorų dėl jo studijų.<br>„Reuters“ nuotr.
Ch.Gaburici apie savo atsistatydinimą paskelbė po to, kai buvo apklaustas prokurorų dėl jo studijų.<br>„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2015, 2:20 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 9:56 PM

38 metų Ch.Gaburici apie savo atsistatydinimą paskelbė penktadienį, kai ketvirtadienio vakarą buvo apklaustas prokurorų dėl jo studijų.

„Apgailestauju, kad klausimas dėl mano studijų tapo politinių žaidimų įrankiu“, – sakė Ch.Gaburuci, nepateikęs jokių komentarų apie tų kaltinimų esmę.

Ch.Gaburuci vadovavo proeuropietiškai vyriausybei, kuri kliovėsi Komunistų partijos palaikymu. Buvęs verslininkas premjeru buvo paskirtas vasarį. Provakarietiškų pažiūrų premjeras jau kurį laiką buvo spaudžiamas visuomenės dėl 1 mlrd. dolerių dingimo iš trijų Moldovos bankų.

Dėl šios, kaip įtariama korupcinės schemos Moldovoje neseniai vyko audringi protestai, sutraukę per 50 tūkst. žmonių – vos 3,6 mln. gyventojų turinčiai šaliai toks skaičius buvo išties didelis.

Baiminamasi, kad žlugus vyriausybei į ES nusitaikiusią ir neseniai bevizį režimą su bendrija gavusią šalį ištiks krizė. Moldovoje jau kurį laiką galvas keliantys komunistai neslepia planų nusisukti nuo ES ir palankiai žiūrį į Kremlių bei jo kuriamą Muitų sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.