Danijos premjerė H. Thorning-Schmidt pripažino pralaimėjimą

Danijos premjerė Helle

„Brangūs draugai, priėmiau sprendimą atsistatydinti ir todėl mūsų partija dabar turi rasti kitą lyderį“, – sakė premjerė, kurios balsas drebėjo.<br>AP nuotr.
„Brangūs draugai, priėmiau sprendimą atsistatydinti ir todėl mūsų partija dabar turi rasti kitą lyderį“, – sakė premjerė, kurios balsas drebėjo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Oct 30, 2017, 8:58 AM

„Buvome įveikti prie finišo linijos, – sakė H.Thorning- Schmidt, pirmoji Danijos premjerė moteris. – Žinau, kad Larsas Lokke Rasmussenas myli Daniją ir turėtų džiaugtis, kad perima Danijos, kuri yra puikios formos, vairą.“

„Brangūs draugai, priėmiau sprendimą atsistatydinti ir todėl mūsų partija dabar turi rasti kitą lyderį“, – sakė premjerė, kurios balsas drebėjo.

„Ryto vyksiu pas karalienę ir pranešiu, kad vyriausybė atsistatydina. Dabar laikas Larsui Lokke Rasmussenui pamėginti suformuoti vyriausybę“, – pridūrė H.Thorning-Schmidt, kalbėdama apie pagrindinės dešiniojo sparno partijos „Venstre“ lyderį.

Preliminarūs duomenys, gauti suskaičiavus visus balsus, rodo, kad buvusio premjero L.L.Rasmusseno vadovaujamas opozicinis blokas turės 90 vietų, kurios užtikrina daugumą 179 vietų parlamente.

„Prieš ketverius metus atidavėme ministro pirmininko biuro raktus. Tuomet sakiau, kad juos tik paskoliname, – sakė jis savo šalininkams Kopenhagoje. – Yra dauguma, mananti, kad Danijai reikia naujos vyriausybės, ir suteiiianti mums galimybę susigrąžinti tuos raktus.“

L.L.Rasmusseno Liberalų partija prarado rinkėjų paramą, tačiau centro dešiniųjų blokui visgi pavyko užsitikrinti daugumą, nes rinkimai buvo itin sėkmingi populistinei ir euroskeptiškai Danijos liaudies partijai (DPP), nusistačiusiai prieš imigrantus.

DPP netikėtai užėmė antrą vietą rinkimuose ir padėjo dešiniojo sparno opozicijai laimėti rinkimus, kurių baigtį iki balsavimo buvo sunku prognozuoti dėl apylygių opozicijos ir valdančiųjų pozicijų viešosios nuomonės apklausose.

H.Thorning-Schmidt populiarumas mažėjo beveik visą jos ketverių metų kadenciją, per kurią centro kairiųjų koalicija apkarpė lengvatas bei pašalpas ir sumažino mokesčius, šalies ekonomikai išgyvenant recesiją, iš kurios vėliau išbrido.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.