Lenkijos europarlamentaras ES palygino su nacistine Vokietija

Varšuvos prokurorai ėmė tirti Lenkijos europarlamentaro poelgį. Šis Briuselio parlamente sakydamas kalbą užsipuolė ES ir pademonstravo nacių pasveikinimą, skelbia „The Independent“.

Šis Lenkijos europarlamentaras jau ne kartą sužibėjo skandalingais savo pasisakymais.<br>„Youtube“ nuotr.
Šis Lenkijos europarlamentaras jau ne kartą sužibėjo skandalingais savo pasisakymais.<br>„Youtube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2015, 5:53 AM, atnaujinta Oct 25, 2017, 6:34 PM

Antradienį, kai vyko debatai dėl bilietų kainų Europos Sąjungoje standartizavimo, Januszas Korwinas Mikke palygino Europos Sąjungą su nacistine Vokietija.

Garbaus 72 metų amžiaus europarlamentaras pareiškė, kad Briuselis ėmė mąstyti panašiai kaip naciai.

J.K.Mikke mėgdžiodamas skandalingąjį šūkį „ein Reich, ein Volk, ein Führer“ iškėlė ranką, atliko garsųjį nacių pasveikinimą ir pareiškė: „ein Reich, ein Volk, ein ticket“.

Šis Lenkijos europarlamentaras jau ir taip yra liūdnai pagarsėjęs dėl savo pareiškimo, kad moterims turėtų būti atimta teisė balsuoti, nes jos nepakankamai intelektualios.

Prokurorai teigia, kad šis J.K.Mikke akibrokštas Briuselyje galėjo pažeisti Lenkijos įstatymą, kuris draudžia rasinės neapykantos kurstymą ir totalitarizmo sistemos propagavimą.

„Mes pradėjome tyrimą, kurio metu bandysime nustatyti, ar europarlamentaras J.K.Mikke savo kalboje propagavo fašistinį ar kitą totalitarinį režimą bei kurstė tautinę neapykantą“, – sakė Pawelas Wierzcholowskis iš Varšuvos prokurorų biuro.

Jei J.K.Mikke bus pripažintas kaltu, jo gali laukti bauda ar net laisvės atėmimo bausmė.

„Mes atsiprašome Europos, Europos parlamento ir rinkėjų“, – už J.K.Mikke poelgį atsiprašė Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna.

Tai jau ne pirmas kartas, kai šis Lenkijos europarlamentaras Europos Sąjungą užsipuola skandalingais pasisakymais. Anksčiau ES jis apibūdino kaip „komunistų projektą“.

Praėjusiais metais J.K.Mikke laikraščiui „The Observer“ pareiškė, kad nori panaikinti Europos Sąjungą ir įvesti absoliutinę monarchiją, ar bent jau atimti iš moterų balsavimo teisę.

2014 metais europarlamentaras buvo nubaustas už tai, kad debatų metu žarstėsi rasistiniais įžeidinėjimais. Maža to, jis sukėlė pasipiktinimų bangą savo pasisakymais apie Holokaustą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.