Švedijoje gėjų paradas bandys musulmonų kantrybę

Švedijoje kairiųjų kultūros šalininkai liko sutrikę, nes dešiniojo sparno nacionalistai nusprendė surengti gėjų paradą, kurio metu žygiuos per musulmonų kaimynystę, skelbia „Breitbart“.

Gėjai planuoja žygiuoti per kaimynystes, kuriose gyvena 70 proc. musulmonų.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Gėjai planuoja žygiuoti per kaimynystes, kuriose gyvena 70 proc. musulmonų.<br>„Reuters/Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2015, 6:47 PM, atnaujinta Oct 24, 2017, 5:20 AM

Janas Sjunnessonas, kuris buvo dešiniųjų Švedijos demokratų laikraščio „Samtiden“ vyriausiasis redaktorius, organizuoja „Pride Järva“, kuriame netrūks bučinių tarp vyrų.

Planuojama, kad paradas žygiuos per Stokholmo Husbiu ir Tensta rajonus. Atsižvelgiant į kai kuriuos skaičiavimus, šiuose rajonuose gyvena apie 75 proc. musulmonų.

Parado organizatoriai pranešė, jog nėra jokio aprangos kodo. Jie net pridėjo, esą jei džiugins saulėtas oras, bus puiki proga padeginti kojas ir pilvuką

Bet įpykę kairieji ir homoseksualų teisių aktyvistai užplūdo socialinį tinklą „Facebook“. Jie pareiškė, kad būsimas paradas yra „dešiniųjų“, „ksenofobiškas“ ir „grynas rasizmas“.

Šiuo metu yra planuojama demonstracija, nukreipta prieš šį paradą. Jos organizatoriai teigia, kad „Järva Pride“ supriešins dvi užguitas grupes vieną su kita.

Mokesčių mokėtojų finansuojama homoseksualų teisių grupė „RFSL“ atsiribojo nuo šios eisenos. Grupė pažėrė kaltinimus, esą paradas propaguoja rasizmą ir baltųjų privilegijas.

Tuo tarpu kai kurie aktyvistai net reikalauja, kad organizatoriai būtų suimti už „neapykantos kalbą“.

„Homoseksualų paradai Europoje dėl akivaizdžių priežasčių įprastai nesiartina prie musulmonų rajonų. Kopenhagos Niorebro rajone gyvena tik 30 proc. musulmonų, palyginus su 75 proc. atitinkamuose Švedijos rajonuose.

Bet ir tokio musulmonų skaičiaus pakako, kad gėjų paradai išmoktų skaudžią pamoką, jog nereikia žygiuoti pro vietas, kuriose karaliauja islamas.

Anksčiau didelis gėjų paradas žygiuodavo pagrindine musulmonų rajono Kopenhagoje gatve Nørrebrogade , tačiau homoseksualai kasmet būdavo apmėtomi akmenimis. Tad jie nusprendė pakeisti maršrutą“, – rašė Kanados tinklaraštis „Blazingcaftur“.

Tinklaraštis taip pat perspėja, kad homoseksualus užpuolė rajonuose, kuriuose gyvena tik 30 proc. muslmonų. Tad tereikia įsivaizduoti, kas dėsis tuose rajonuose, kur islamo išpažinėjų yra net 70 proc.

Tikimybė, kad homoseksualų parado dalyvius Stokholmo Husbiu ir Tensta rajonuose užpuls, o galbūt net mirtinai sužalos, yra šimtaprocentinė. Maža to, kai juos užpuls, feministės ir homoseksualų teisių aktyvistai bus musulmonų pusėje.

Praėjusiais metais Švedijos demokratai gavo 49 vietas šalies parlamente, nes yra nusiteikę prieš imigraciją ir propaguoja šeimos vertybes. Šiuo metu jie yra trečia pagal dydį šalies partija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.