Lamanšo tunelyje – beprotiškas migrantų šturmas

Po to incidento buvo rastas vienas negyvas žmogus.

Incidentai smarkiai trikdė tunelio darbą didžiąją antradienio dalį.<br>AP nuotr.
Incidentai smarkiai trikdė tunelio darbą didžiąją antradienio dalį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 29, 2015, 9:12 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 9:10 PM

Po to incidento buvo rastas vienas negyvas žmogus.

„Mūsų komanda šįryt rado lavoną, o ugniagesiai patvirtino to žmogaus mirtį“, – pridūrė vienas „Eurotunnel“ atstovas.

„Tai buvo didžiausias mėginimas įsibrauti per pastarąjį pusantro mėnesio“, – sakė vienas „Eurotunnel“, bendrovei stengiantis atremti migrantų pastangas prasmukti į Britaniją, rizikuojant savo gyvybėmis.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as, atvykęs į Londoną tartis dėl migrantų klausimo, patvirtino naujienų agentūrai AFP tuos skaičius, pridūręs: „Buvo atlikti keli areštai, o visa tai baigėsi be trikdžių.“

„Eurotunnel“ prieigose, kur paprastai būna susirinkę šimtai migrantų, laukiančių progos prasmukti į tunelį, antradienio vakarą padėtis jau buvo aprimusi.

Kelias pastarąsias paras migrantai daugybę kartų mėgino patekti į terminalo teritoriją.

Tokie incidentai smarkiai trikdė tunelio darbą didžiąją antradienio dalį. Britanijos pusėje keleiviai buvo priversti laukti apie valandą, o Prancūzijoje – apie pusvalandį.

Vienas prancūzų policijos šaltinis sakė, kad migrantai nemėgino veržtis visi vienu metu ir kad minėtas skaičius yra susijęs su bendru mėginimų prasiveržti, o ne bendru migrantų skaičiumi.

Maždaug trys migrantai susižalojo, mėgindami patekti į traukinius, pridūrė jis.

Nuo birželio pradžios jau aštuoni migrantai žuvo, mėgindami patekti į tunelį.

Kaip rodo naujausi oficialūs duomenys, liepos pradžioje Kalė teritorijoje buvo apsistoję apie 3 000 migrantų – daugiausiai atvykėlių iš Etiopijos, Eritrėjos, Sudano ir Afganistano.

Pro tunelį plūsta lyg jūra

Lamanšo tunelį valdanti bendrovė „Eurotunnel“ trečiadienį pranešė nuo sausio sustabdžiusi daugiau negu 37 tūkst. migrantų, mėginusių patekti į jos terminalą Prancūzijoje ir per jį pasiekti Angliją, taip pat išleidusi 13 mln. eurų to komplekso apsaugai stiprinti.

„Eurotunnel“ paprašė didesnės pagalbos sprendžiant migrantų krizę Prancūzijos uostamiestyje Kalė, nes spaudimas jos terminalui didėja.

Bendrovė nurodė, kad nuo tada, kai į Kalė pradėjo plūsti migrantai, mėginantys žūtbūt patekti į Didžiąją Britaniją, ji turėjo išleisti per 160 mln. eurų papildomoms apsaugos priemonėms, tokioms kaip atlyginimai apsaugininkams, tvoros, apšvietimo infrastruktūra ir vaizdo kameros.

Be to, naudodama savus išteklius „Eurotunnel“ sulaikė 37 tūkst. migrantų ir perdavė juos policijai, taip pat pateikė tūkstančius ieškinių vietos teismams.

„Spaudimas, kurį dabar patiriame kiekvieną naktį, yra didesnis negu bendrovei įmanoma patikimai suvaldyti, ir reikalauja atitinkamos valstybių (Prancūzijos ir Britanijos) reakcijos“, – sakoma „Eurotunnel“ pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.