D.Cameronas: „Migrantų antplūdis – rimtas išmėginimas Europai“

Didžioji Britanija turi

D.Cameronas: „Mes turime apsaugoti mūsų sienas“.<br>AP nuotr.
D.Cameronas: „Mes turime apsaugoti mūsų sienas“.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 30, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Oct 22, 2017, 5:25 PM

„Tai rimtas išmėginimas, kadangi daugybė žmonių atvyksta (į Europą) per Viduržemio jūrą, ieškodami geresnio gyvenimo, norėdami patekti į Didžiąją Britaniją, kadangi čia yra darbo vietų ir auga ekonomika. Bet mes turime apsaugoti mūsų sienas, dirbdami kartu su mūsų kaimynais prancūzais, ką mes dabar ir darome“, – sakė ministras pirmininkas.

„Aš reguliariai bendrauju su Prancūzijos prezidentu Francoise'as Hollande'as šiuo klausimu. Reikalinga pasienio kontrolė Prancūzijai priklausančioje Lamanšo pusėje, tai išties labai svarbu. Mes galime padėti pastatyti užtvaras, investuoti į saugumą ir dirbti su Prancūzijos pareigūnais. Tiesą sakant, mes irgi turime daugiau nuveikti, ir mes jau priimame įstatymus, kad Didžioji Britanija būtų sunkiau prieinama nelegaliems migrantams“, – pabrėžė D. Cameronas.

Nuo šios savaitės pradžios migrantai du kartus masiškai mėgino nelegaliai prasiveržti iš Prancūzijos į Didžiosios Britanijos teritoriją tuneliu po Lamanšu. Pirmąjį kartą tai bandė padaryti 2 tūkstančiai žmonių, antrąjį – 1,5 tūkstančio. Per antrąjį mėginimą žuvo vienas migrantas, kuris tapo jau aštuntąja tokių veiksmų auka nuo to laiko, kai pabėgėliai iš ne Europos šalių ėmė plūsti į Kalė apylinkes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.