Migrantus Prancūzijoje kontroliuoja britų kontrabandininkai

Situaciją migrantų stovyklose aplink Prancūzijos miestus Kalė ir Diunkerką kontroliuoja Britanijos ir Belgijos kontrabandininkai, nelegaliai pergabenantys į savo šalis pabėgėlius iš Artimųjų Rytų ir Afrikos šalių. Apie tai pranešė televizijos kanalas „Sky News“.

Migrantų stovykloje prie Kalė miesto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Migrantų stovykloje prie Kalė miesto.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2015, 11:26 AM, atnaujinta Oct 21, 2017, 10:20 AM

Jo duomenimis, prekybos žmonėmis tinklai migrantų stovyklose Prancūzijos šiaurėje yra susiję su Didžiąja Britanija ir Belgija.

Televizijos kanalo filmavimo grupės gavo prieigą prie mažos stovyklos Grande-Synthe komunoje netoli Diunkerko – čia gyvena apie 120 migrantų. Šioje vietoje žurnalistai aptiko bent 13 Didžiojoje Britanijoje registruotų automobilių. Manoma, kad kontrolę vykdo apie 15 kontrabandininkų, nurodo „Sky News“.

Nusikalstamos veiklos tinklas valdo ne tik Grande-Synthe stovyklą, bet ir dar dvi, kurių pavadinimai ir vietos nėra nurodyti.

Stovyklos gyventojai televizijos atstovams pasakojo, kad kas kelis mėnesius nusikalstamos veiklos tinklo atstovai keičiasi, o už gabenimą į Didžiosios Britanijos salas pabėgėliai moka kontrabandininkams eurais arba svarais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.