Vokietijos ministras sunerimęs dėl pabėgėlių iš Balkanų bangos

Vokietijos vidaus reikalų ministras ketvirtadienį pareiškė, kad

Neseniai Vokietija pradėjo transliuoti socialinę reklamą per Balkanų šalių televizijas, ragindama jų gyventojus likti namuose.<br>AP nuotr. iš archyvo
Neseniai Vokietija pradėjo transliuoti socialinę reklamą per Balkanų šalių televizijas, ragindama jų gyventojus likti namuose.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2015, 5:17 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:22 PM

Thomas de Maiziere'as kartu pasmerkė dėl tokio migrantų antplūdžio kylančius protestus ir nusikaltimus dėl neapykantos, įskaitant pabėgėlių stovyklų padeginėjimus, kaip „nepriimtinus ir nederamus mūsų šaliai“.

Vokietija, daugiausia gyventojų turinti ES šalis, sunkiai tvarkosi su prieglobsčio prašytojų banga net tik iš tokių karinių konflikto zonų kaip Sirija, tačiau ir migrantų srautu iš pietryčių Europos šalių – Albanijos, Serbijos ir Kosovo.

„Tai didelis iššūkis, kurį mes priimsime. Jis nėra neįveikiamas tokiai didelei ir turtingai šaliai kaip mūsiškė“, – sakė Th.Maiziere'as, lankydamasis didžiulėje pabėgėlių stovykloje rytiniame Eizenhiutenštato mieste.

„Svarbu, kad mes atskirtume tuos, kuriems reikia apsaugos, nuo tų, kuriems nereikia“, – kalbėjo jis.

„Čia, Eizenhiutenštate, didžiausia (pabėgėlių) grupė yra iš Sirijos, tačiau antroje ir trečioje vietoje yra pabėgėliai iš Serbijos ir Albanijos“, – nurodė ministras.

Pažymėjęs, kad net 40 proc. šiais metais į Vokietiją atvykusių prieglobsčio prašytojų sudaro atvykėliai iš Balkanų šalių, Th.Maiziere'as pareiškė, jog tai nepriimtina ir (kelia) keblumų Europai“.

Neseniai Vokietija pradėjo transliuoti socialinę reklamą per Balkanų šalių televizijas, ragindama jų gyventojus likti namuose ir perspėdama, kad jie neturi beveik jokios galimybės gauti politinį prieglobstį, jeigu išvyksta dėl ekonominių sumetimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.