Prie ES sienų liepą užregistruotas rekordinis migrantų skaičius

Laukia neregėto atnplūdžio

Migrantų skaičius – rekordinis jau trečią iš eilės mėnesį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Migrantų skaičius – rekordinis jau trečią iš eilės mėnesį.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-18 19:56, atnaujinta 2017-10-20 00:39

„Šis skaičius, rekordinis jau trečią iš eilės mėnesį, viršija ankstesnį, birželį pasiektą didžiausią skaičių, kuris buvo kiek daugiau kaip 70 tūkst.“, – nurodė Varšuvoje registruota organizacija FRONTEX (Europos operatyvaus bendradarbiavimo prie Europos Sąjungos valstybių narių išorės sienų valdymo agentūra).

Laukia neregėto atnplūdžio

Iki metų pabaigos Vokietijoje politinio prieglobsčio gali paprašyti beveik 750 tūkstančių pabėgėlių, praneša „BBC News“.

Šalies valdžiai jau teko koreguoti savo prognozes – iš pradžių Berlynas laukė atvykstant 450 tūkstančių žmonių, bet dabar šis skaičius išaugo iki 650 tūkstančių.

Galimas daiktas, kad jis ir toliau didės. JT vyriausiasis pabėgėlių reikalų komisaras Antonio Guterresas pažymėjo, kad priverstinius persikėlėlius turėtų priimti daugiau ES šalių.

Pasak jo, tik Vokietija ir Švedija neįstengs priimti visų norinčiųjų. Manoma, kad šįmet į Švedijos teritoriją atvyks iki 80 tūkstančių pabėgėlių, bet Vokietija jiems lieka populiariausias kelionės tikslas. Pastaruoju metu dėl nestabilios padėties Artimuosiuose Rytuose ir Sirijoje į Europą plūsta vis daugiau migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.