Austrijos greitkelyje paliktame vilkike rasti 50 pabėgėlių kūnai

Austrijoje ketvirtadienį rastas vilkikas su negyvais pabėgėliais. Policijos duomenimis, kūnų yra nuo 20 iki 50. Manoma, kad žmonės galėjo uždusti. 

Vilkiką užfiksavo pro šalį važiavusi televizijos „Channel 4“ žurnalistė.<br>„Twitter“ nuotr.
Vilkiką užfiksavo pro šalį važiavusi televizijos „Channel 4“ žurnalistė.<br>„Twitter“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 27, 2015, 3:26 PM, atnaujinta Oct 18, 2017, 3:31 PM

Vilkikas rastas greitkelyje A4 tarp Noizydlio ir Parndorfo šalies rytuose. 

Pro šalį važiavusi Jungtinės Karalystės televizijos „Channel 4“ žurnalistė Lindsey Hilsum socialiniame tinkle „Twitter“ rašė pajutusi aplink vilkiką tvyrantį „siaubingą mirties kvapą“.

Pranešama, kad pabėgėlių palaikai vilkike praleido kurį laiką ir jau pradėjo irti, rašo „The Independent“.

Aukos rastos šaldytam maistui pritaikyto vilkiko krovinių skyriuje. Pareigūnų teigimu, vilkikas šioje vietoje stovėjo nuo trečiadienio, tačiau tik ketvirtadienį buvo apieškotas.

Policija paskelbė vilkiką palikusio vairuotojo paiešką. Tyrimas vyksta bendardarbiaujant ir su Vengrijos institucijomis.

„Šiandien yra tamsi diena“, – ketvirtadienį pareiškė Austrijos vidaus reikalų ministrė Johanna Mikl-Leitner. Politikė pasmerkė siaubingus migrantų gabentojų metodus ir pareiškė, kad jų vieta yra už grotų.

„Mus visus sukrėtė siaubinga žinia, kad žuvo iki 50 žmonių..., kai šie žmonės atvyko ieškoti saugumo, -sakė Vokietijos kanclerė Angela Merkel Vienoje. – Tai perspėjimas, kad turime pasistengti ir išspręsti šią problemą bei parodyti solidarumą“.

Antradienį Austrijos policija suėmė tris vairuotojus, įtariamus nelegaliu migrantų iš Sirijos gabenimu į ES. Vieno iš jų vilkiko krovinių skyriuje buvo rasti 34 pabėgėliai

Migrantų grupėje, kurią vairuotojai norėjo išlaipinti Bruko prie Leitos mieste, taip pat buvo 10 vaikų.

Pabėgėliai pareigūnams pasakojo, kad kelionės metu jiems buvo labai sunku kvėpuoti. Jie esą kelis kartus prašė vairuotojo įleisti daugiau oro, tačiau jis nekreipė dėmesio į jų prašymus ir nesustodamas važiavo iš Serbijos į Austriją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.