Moldovoje minios protestuotojų reikalavo prezidento pasitraukimo

Dešimtys tūkstančių

Organizatoriai sakė, kad 50–100 tūkst. demonstrantų susirinko Kišiniovo centrinėje aikštėje.<br>AP nuotr.
Organizatoriai sakė, kad 50–100 tūkst. demonstrantų susirinko Kišiniovo centrinėje aikštėje.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Sep 7, 2015, 9:14 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 3:49 AM

Šie protestai vyko visuomenę apėmus pasipiktinimui dėl bankų skandalo ir dingusio 1 mlrd. JAV dolerių, supurčiusio vieną iš neturtingiausių Europos valstybių.

„Pasiliksime čia, kol mūsų reikalavimai bus visiškai išpildyti“, – šaukė teisininkas Andrei Nastase, vienas iš mitingo organizatorių.

Organizatoriai sakė, kad 50–100 tūkst. demonstrantų susirinko Kišiniovo centrinėje aikštėje, reikalaudami N.Timofti atsistatydinimo ir visuotinių naujo valstybės vadovo rinkimų. Šiuo metu Moldovos prezidentas yra renkamas parlamento.

Jie taip pat ragino atsistatydinti Moldovos centrinio banko ir generalinės prokuratūros aukšto rango pareigūnus bei reikalavo, kad vyriausybė rūpintųsi integracija į Europą.

Demonstracijos lyderiai įteikė savo reikalavimus naujajam proeuropietiškų pažiūrų premjerui Valeriu Streletui, kuris perėmė šį postą liepos pabaigoje, žadėdamas kovoti su korupcija.

Tuo tarpu kairiosios partijos „Mūsų namai – Moldova“ radikaliojo sparno „Raudonasis blokas“ aktyvistai mėgino prasiveržti į generalinę prokuratūrą ir įsitraukė į susirėmimus su policija, per kuriuo buvo suimti keli žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.