Į Šarm aš Šeichą nebeskraidins jau ir Šiaurės šalys

Danija, Norvegija ir

Į Egiptą taip pat nebeskraidina Rusijos oro linijos.<br>RIA Novosti nuotr.
Į Egiptą taip pat nebeskraidina Rusijos oro linijos.<br>RIA Novosti nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2015, 12:39 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 9:57 AM

Norvegijos užsienio reikalų ministerija patarė šalies piliečiams, jau esantiems Šarm el Šeiche, nekeliauti Sinajaus pusiasalyje, kur veikia islamistai. Suomija taip pat paskelbė tokias rekomendacijas.

Danijos užsienio reikalų ministras Kristianas Jensenas teigė, kad Danija „rekomendacijas dėl kelionių pakeitė dėl turimos informacijos“.

Šių šalių kelionių agentūros atšaukė skrydžius į Šarm el Šeichą iš karto po to, kai pasirodė minėti pranešimai.

Rusijos federalinės turizmo agentūros vadovas Olegas Safonovas pranešė, kad Rusijos piliečiams išvykstant iš Egipto bus leidžiama į lėktuvus įsinešti tik rankinį bagažą, o likęs bagažas bus pristatytas vėliau.

O. Safonovas šeštadienį nenurodė, dėl ko taikomi tokie apribojimai, tačiau, manoma, kad jie įvesti dėl susirūpinimo Egipto oro uostų apsauga. Anksčiau jau skelbta, kad penktadienį Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas atšaukė turistinių lėktuvų skrydžius į Egiptą.

Rusijos naujienų agentūrų duomenimis, šiuo metu Egipte yra 80 tūkst. turistų iš Rusijos, 79 tūkst. jų – Hurgados ir Šarm el Šeicho kurortuose.

Kaip skelbta, spalio 31 d. iš Šarm el Šeicho į Sankt Peterburgą skridęs „Metrojet“ avialinijų lėktuvas „Airbus A321“ nukrito Sinajaus pusiasalyje. Žuvo 224 juo skridę žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.