Italijos miestuose dėl smogo uždrausti naujametiniai fejerverkai

Italijoje smogas gadina

Dešimtys miestų ir miestelių atšaukė šventinius fejerverkus ir uždraudė gyventojams naudoti pirotechnikos gaminius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Dešimtys miestų ir miestelių atšaukė šventinius fejerverkus ir uždraudė gyventojams naudoti pirotechnikos gaminius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2015-12-31 18:14, atnaujinta 2017-09-26 11:00

Dešimtys miestų ir miestelių atšaukė šventinius fejerverkus ir uždraudė gyventojams naudoti pirotechnikos gaminius, tokį draudimą aiškinantys prasta oro kokybe ir siekiu apsaugoti gyvūnus nuo juos erzinančio triukšmo. Taip atsižvelgiama į visuomenės saugumą, kadangi kasmet per šventes fejerverkai ir petardos sužeidžia šimtus žmonių.

Pietinio Bario miesto meras paragino piliečius padėti policijos pareigūnams kontroliuoti, ar aplinkiniai paiso draudimo, ir išmaniaisiais telefonais filmuoti visus, kurie jo nesilaikys.

Per reidus visoje šalyje pareigūnai konfiskavo tonas nelegalių fejerverkų. Netoli Neapolio esančioje Kazertoje buvo konfiskuota 300 kilogramų parako, kurio vertė siekia 400 tūkst. eurų.

Pastarosiomis dienomis Romoje, Milane ir kai kuriuose kituose miestuose buvo apribotas privačių automobilių eismas, oro taršai juose peržengus leistinas normas ir keliant pavojų visuomenės sveikatai.

Milano pareigūnų duomenimis, kasmet su fejerverkais į orą paleidžiama maždaug 44 tonos kenksmingųjų dalelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.