Lenkijos vyriausybė perėmė visuomeninės žiniasklaidos kontrolę

[[ge:lrytas:lrytas:2684665]]

Šios pataisos yra naujausias kontroversiškas įstatymas, priimtas valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), vadovaujamos euroskeptiko Jaroslawo Kaczynskio.<br>AP nuotr. iš archyvo
Šios pataisos yra naujausias kontroversiškas įstatymas, priimtas valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), vadovaujamos euroskeptiko Jaroslawo Kaczynskio.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf

Dec 31, 2015, 6:41 AM, atnaujinta Sep 26, 2017, 1:35 PM

Žiniasklaidos įstatymo pataisos, kurios buvo pateiktos konservatorių dominuojamam parlamentui tik pirmadienio vakarą, buvo lengvai priimtos 232 balsais prieš 152, dar 34 deputatams susilaikius.

Pagal naują įstatymą visuomeninio radijo ir televizijos vadovus skirs ir atleis iždo ministras. Iki šiol toms pareigoms užimti būdavo skelbiamas Nacionalinės radijo ir televizijos tarybos (KRRiT) konkursas.

Pagal naująjį įstatymą dabartiniai Lenkijos visuomeninių transliuotojų vadovai ir priežiūros valdybų nariai bus automatiškai atleisti iš pareigų.

Šios pataisos yra naujausias kontroversiškas įstatymas, priimtas valdančiosios partijos „Įstatymas ir teisingumas“ (PiS), vadovaujamos euroskeptiko Jaroslawo Kaczynskio, kuri laimėjo rinkimus spalį.

Pirmadienį PiS palaikomas prezidentas Andrzejus Duda pasirašė teisės aktus, numatančius Lenkijos konstitucinio teismo reformą, nors prieš ją buvo protestuojama masinėse demonstracijoje, o opozicija tvirtino, kad tie pakeitimai kelia grėsmę teismų nepriklausomybei.

Tarptautinės žiniasklaidos teisių organizacijos, tokios kaip „Žurnalistai be sienų“ (Raporters Sans Frontieres), Europos transliuotojų sąjunga ir Europos Federacija, savo bendrame pranešime pareiškė esančios „pasipiktinusios siūlomu įstatymu, kuris buvo paskubomis pateiktas daugumos partijos Lenkijoje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.