Graikijoje dėl streiko nekursuoja keltai

Dėl streiko trečiadienį iš

Graikijoje dėl streiko nekursuoja keltai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Graikijoje dėl streiko nekursuoja keltai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 10:56 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:10 PM

Profsąjungų duomenimis, 48 valandų streikas prasidėjo 6.00 val. ir turėtų trukti iki penktadienio ryto. Dėl streiko daugybė salų, kurios neturi oro uosto, yra atkirstos nuo išorės pasaulio.

Protestuoja ir Graikijos ūkininkai. Trečiadienio rytą šimtai traktorių keliose vietose buvo sustatyti kelkraščiuose. „Tai yra paskutinysis perspėjimas prieš tai, kai mes blokuosime kelius“, – per televiziją sakė vienas ūkininkas iš Šiaurės Graikijos.

Ketvirtadienį protestus prieš pensijų reformą Atėnuose ir kituose miestuose ketina surengti ir advokatai, inžinieriai, notarai bei gydytojai. Graikų spauda šiuos protestus vadina „kaklaraiščių sukilimu“. Advokatai streikuoja jau savaitę. Todėl ir ateinančiomis dienomis Graikijoje nevyks teismų posėdžiai.

Vasario 4-ąją šalyje planuojamas visuotinis streikas. Į jį žmones sukvietė didžiausios valstybinio ir privataus sektoriaus profsąjungos.

Alexio Tsipro vyriausybė parengė pensijų reformą su skausmingais apkarpymais. Ji yra sąlyga tolesnei finansinei paramai gauti. Planuojama vidutiniškai 15 proc. sumažinti pensijas visiems naujiems pensininkams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.