Latvijos prezidentui atlikta širdies operacija

Latvijos prezidentui Raimondui

Latvijos prezidentui atlikta širdies operacija<br>AFP nuotr.
Latvijos prezidentui atlikta širdies operacija<br>AFP nuotr.
Latvijos prezidentas perkeltas į kitą Rygos ligoninę.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Latvijos prezidentas perkeltas į kitą Rygos ligoninę.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 9:36 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 4:16 PM

Kaip savo „Twitter“ paskyroje nurodė Latvijos visuomeninė televizija LTV, Paulo Stradinio ligoninės Kardiologijos centre vykusi operacija jau pasibaigė. LTV citavo Paulo Stradinio ligoninės atstovę spaudai Lismą Sylę, kuri sakė, jog procedūra buvo sėkmingai atlikta trečiadienį vidurdienį.

„Operacija prezidentui Vėjuoniui baigta. Gydytojų planai buvo įvykdyti ir infekcijos židinys pašalintas“, – sakė L.Sylė.

Išsamiau apie šalies vadovo būklę Kardiologijos centro medikai numato informuoti ketvirtadienį.

Kaip anksčiau pranešė L.Sylė, medikai po atliktų tyrimų konstatavo 49 metų prezidentui, kuris yra jauniausias šalies lyderis užėmęs Latvijos vadovo postą, sepsinę infekciją, kuri palietė širdies vožtuvus.

Tada kardiologų ir kardiochirurgų konsiliumas nusprendė, jog dabar svarbiausia prezidentui atlikti operaciją širdžiai, kad būtų galima likviduoti infekcijos židinį ir nebeleisti jai toliau plisti. Kaip jau skelbta, pirmadienio rytą R.Vėjuonis buvo paguldytas į sostinės Rygos ligoninę „Gailezers“.

Prezidentūros spaudos tarnyba vėliau pranešė, kad R.Vėjuonis buvo hospitalizuotas siekiant pagreitinti jo gijimą po virusinės infekcijos ir kad jis eis savo oficialiais pareigas ir būdamas ligoninėje.

Bet jau antradienį pranešė, jog kol R.Vėjuonis negaluoja, prezidento pareigas laikinai perims parlamento pirmininkė Inara Murniecė.

R.Vėjuonis pastarosiomis savaitėmis intensyviai dirbo mėgindamas rasti kompromisą, kuris leistų suformuoti naują vyriausybę po to, kai gruodžio 7 dieną netikėtai atsistatydino premjerė Laimduota Straujuma.

Po užsitęsusių diskusijų su valdančiosios koalicijos partijų lyderiais sausio 13 dieną R.Vėjuonis galiausiai pranešė, kad kandidatu į premjerus jis nusprendė siūlyti Seimo narį Marį Kučinskį iš centristinės Žaliųjų ir valstiečių sąjungos (ZZS). Kada tiksliai vyks balsavimas dėl M.Kučinskio kabineto dar kol kas nepranešta.

Buvęs aplinkos apsaugos ir gynybos ministras R.Vėjuonis prezidentu parlamente buvo išrinktas praėjusių metų liepą ir tapo pirmuoju žaliųjų politiku, tapusiu Europos Sąjungos narės lyderiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.